Näin toimit vahinkotilanteessa!

1. Pohjolan hoitolaitosyhteistyökumppanit löytyvät OP-Pohjolan verkkosivuilta

Pohjola on rakentanut urheilijoidemme tarpeisiin laadukkaan ja kattavan sairaanhoitoverkoston. Pohjolan päätavoite on yhdessä kumppaneidensa kanssa auttaa loukkaantunut laadukkaaseen hoitoon.

2. Loukkaantunut täyttää Urheiluvahinkoilmoituksen puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 08.00-18.00) tai OP-Pohjolan verkkosivuilta.

Ohjeet:
https://www.pohjola.fi/pohjola/yritys--ja-yhteisoasiakkaat/vahingot/henkilovahingot/tapaturma-urheilussa-ja-siihen-liittyva-harjoittelussa?cid=331627231&srcpl=3


3. Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset kuuden (6) kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu.

Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta loukkaantuneen puolesta. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista. Ota Kelakortti mukaan.

Saatuaan Kelasta korvauksen, tulee toimittaa Kelan antama alkuperäinen

korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista. Mukaan on liitettävä alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.