Valmentajakoulutus

Suomen Moottoriliiton 1. tason valmentajakoulutus alkaa 17.-19.3.2023 Vierumäellä. Koulutukseen sisältyy kaksi lähijaksoa, joista toinen on 15.-16.4.2023 myös Vierumäellä.​

Koulutus sopii sekä aloitteleville valmentajille ilman omaa ajokokemusta ja kokeneemmille kuljettajille, joilla ei ole valmentamiseen koulutusta.

Valtakunnallisen ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuden tavoitteena on luoda ohjaajille ja valmentajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteuttamiseen lajista ja harrastajien ikä- ja osaamistasosta riippumatta. Koulutuskokonaisuus (n. 50 h) koostuu kahdesta lähijaksosta sekä niihin liittyvistä itsenäisistä opinnoista.

Lähijaksojen sisällöt jaetaan yleisiin valmennustaitoihin (VK1) ja lajispesifiin koulutukseen. Ensimmäisellä lähijaksolla pe-la on yleisen osan koulutusta ja su lajiosa, toisella lähijaksolla la yleinen ja su lajiosa.​ Lajiosan rakenne on lajikohtainen ja lajeittain toisistaan poikkeava ja sitä muokataan lajeittain sen mukaan, mistä lajeista koulutukseen osallistujia ilmoittautuu.

Yleisen valmennusosaamisen kokonaistuntimäärä: 30h ( sis. lähijaksot, priima -verkkokoulutusosiot ja oppimistehtävä) 

            - Fyysinen kasvu ja kehitys

            - Fyysiset ominaisuudet

            - Harjoittelun suunnittelu (kuinka valmennan taidot)

            - Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi

            - Antidoping- ja kilpailumanipulaation torjunta-asiat (Puhtaasti paras- ja Reilusti paras-                                      verkkokoulutus, Suek)

            - Urheilijan ravitsemus

            - Urheilijakeskeinen valmennus: Sisäinen motivaatio

            - Urheilijakeskeinen valmennus: Kasvun asenne

 

Lajivalmennusosan kokonaistuntimäärä: 20h

- Lajitekniikka teoriassa ja käytännössä

- Lajin fysiologia, psykologia ja taktiikka

- Lajiharjoituksen ohjaaminen ja valmentaminen

- Lajivalmennuksen vastuullisuus

 

Koulutuksen hinta on 450€/hlö sisältäen koulutuskulujen lisäksi myös majoituksen täysihoidolla lähijaksoilla. Majoitus 3 yötä 2 hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu noin 40-50€/yö.

 

Ilmoittautuminen 28.2.2023 mennessä