Mediatiedote 18.2.2021,SM Kangasala Enduro V 6.3.2021

Mediatiedote 18.2.2021

SM Kangasala Enduro V 6.3.2021

Enduro Moottoripyörien SM-sarja jatkuu Kangasalan ympäristössä lauantaina 6.3.2021. Lisäksi kilpailussa ajetaan Nuorten U20 luokan SM-pisteistä, V40 ja V50 luokkien kisatessa Suomen Cup-mestaruus pisteistä.  Kyseessä on kauden toinen osakilpailu. Kilpailu saadaan ajaa todellisena talvi haasteena olosuhteiltaan, reitin sitä riittävästi omaavana.

Kangasalan Moottorikerho on järjestänyt eri tyyppisillä formaateilla enduro- ja cross country kilpailuita vuosien saatossa. Tämä kerta jää toivottavasti historiaan ainoana, johon tämän hetkiset Aluehallintoviraston asettamat rajoitukset vaikuttavat kilpailun järjestelyihin. Kilpailu ajetaan ei yleisötapahtumana ja Kangasalan Moottorikerhon kilpailuorganisaatio edellyttää jokaisen kilpailijan noudattavan Viranomaisten ja järjestäjän antamia ohjeita. Poliisilla on tarvittaessa mahdollisuus keskeyttää kilpailu, jos annettuja ohjeita ei noudateta. Jokamiehen oikeutta ei tule ottaa omiin käsiin, vaan tilanne on vain hyväksyttävä. Näin voimme taata kilpailun sujuvan suunnitelmien mukaisesti. Noudatamme  Viranomaisten ohjeistusta hygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä. Järjestäjä edellyttää, että jokaisella kilpailijalla on kasvomaski kaikisa tilanteissa, joissa heillä ei ole kypärää päässsään.

Kilpailun reitti sisältää 3 maastokoetta, joiden kokonaispituus on 15 km/ kierros. Yhteispituudeltaan kierroksella on mittaa siirtymät mukaan lukien noin 45 km. Lopullinen päätös kierros määristä päätetään lähitulevaisuudessa. Lähtökohtaisesti SM-luokat ajavat pidemmän kokonaiskilpailun, kuin harrastaja luokat.  Tiesiirtymää kierros ei pidä sisällään muutamaa kilometriä enempää, joten kilpailijat pystyvät hyvin pitämään itsensä lämpöisenä, koska nk. haalarihuoltoon ei vallitsevassa tilanteessa ole mahdollisuutta.

SM-taistoon lähdetään tilanteessa, jossa osa kilpailijoista on ajanut kauden ensinmäisen kilpailunsa vasta Sysmässä, kauden avauskilpailussa 27.2.2021. Lähtökohtaisesti Jämsän-Seudun Moottorikerhoa edustava, E2 luokan hallitseva mestari Eemil Pohjola lähtee voittajasuosikkina niin omaan luokkaansa, kuin yleiskilpailuun. Pohjolan kalustona jatkaa Honda 450cc. Yllätysnimenä voidaan ennakoida järjestävää seuraa edustava Niklas Laankoski, jonka ajaminen on sujunut varsinkin talviolosuhteissa. Yamahaa käskevältä Laankoskelta on lupa odottaa yleiskilpailussa sijoitusta kärkipäähän ja omassa luokassa voittoa.

Kangasalan Moottorikerho panostaa kilpailun seurantaan monin keinoin. Kilpailukeskukesta 10 km säteellä on kuultavissa Jukka Pylvään selostus enduroradiossa, jonka taajuus ilmoitetaan sen selvittyä. Muut sosiaalisen median toimet ilmoitetaan asioiden varmistuttua lähitulevaisuudessa. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Hampuntie, Kangasala. Ilmottautuminen päättyy Motissa  27.2.2021 klo 23.59. Tiimipaikat tulee varata kisasivujen lomakkeella (https://www.kamoke.fi/kangasalaenduro/kilpailijoille/tiimipaikat .Kilpailun johto edellyttää, että median edustajat ilmoittavat etukäteen paikalle saapuvat henkilöt. Tiedot tulee laittaa sihteeri Tuula Annolalle 4.3.2021 mennessä osoitteeseen: kilpailusihteeri@kamoke.fi

Lisätiedot:                                                                      

Jari Kakko
Kilpailun johtaja
0500 506552                                

Tuula Annola
Kilpailun sihteeri
040 7459956
kilpailusihteeri@kamoke.fi

Kai Leinonen
Kilpailun tiedottaja
040 939 6666