AVI on jälleen tiedottanut uusista rajoitustoimista pandemian osalta. Uudet aluekohtaiset tiedotteet löytyvät AVIn sivuilta

16.11.2021

Kokoontumisrajoitukset ovat erilaiset eri puolella Suomea. Alla on luettelo aluehallintovirastojen päättämistä kokoontumisrajoituksista. Kunnat voivat päättää alueillaan kokoontumisrajoituksista, jotka ovat  vielä tiukemmat kuin alla kuvatut.

Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset alueittain:

 • Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Varsinais-Suomi
   Määräys ajalle 16.11.-16.12.2021: Voi järjestää korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa. Tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Muunlaiset yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja. Lisätietoa on 15.11. julkaistussa tiedotteessa.
    
 • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alue
   Määräys ajalle 15.11.-5.12.2021: Voi järjestää korkeintaan 100 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa, jos 

   1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai 
   2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista. 
   Muunlaiset yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja. Yllä kuvattujen tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Lisätietoa on 12.11. julkaistussa tiedotteessa.Linkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä, Avautuu uudessa välilehdessä

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia. Lisätietoa: Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset? 

Lisätietoja osoitteesta

https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#accordion-mTD6W4UKNDbW