AVI on julkaissut uusia rajoituksia tapahtumiin ja kokoontumisiin liittyen

12.8.2021

Aluehallintovirasto on päivittänyt tiettyjen alueiden kokoontumisrajoituksia. Tarkemmat tiedot löytyvät alla olevasta AVIn aluekohtaisesta yhteevedosta.

Lähde: AVI.fi
Kokoontumisrajoitukset ovat erilaiset eri puolella Suomea.

Huom. Kokoontumisrajoituksia koskevissa määräyksissä viitataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeeseen turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä:

Löydät kokoontumisrajoitukset paikkakunnittain täältä:

Alla on myös luettelo voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Kunnat voivat päättää alueillaan kokoontumisrajoituksista, jotka ovat vielä tiukemmat kuin alla kuvatut.

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.

  • Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

    • Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue:
      Määräys ajalle 5.8.-26.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lähikontakti tarkoittaa sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 28.7.2021 julkaistussa tiedotteessa.

      Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa:
      Määräys ajalle 20.8.-12.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 25 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lähikontakti tarkoittaa sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

      Suurempia tilaisuuksia voi järjestää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: 
      1. tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita
      2. tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille sisätiloissa enintään 25 ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin ja
      3. niissä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

      Lisäksi käytössä olevien lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta. Lohkot voivat käyttää samoja palveluja, jos niiden käyttö voidaan porrastaa ja pintojen puhdistuksesta huolehditaan lohkojen välillä asianmukaisesti. 

      Lisätietoa on 12.8.2021 julkaistussa tiedotteessa
       

    • Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alue:
      Määräys ajalle 14.8.-13.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lähikontakti tarkoittaa sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 6.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

    • Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alue:
      Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on tehnyt oman päätöksen kokoontumisrajoituksista Lahden alueelle 2.7.2021 eteenpäin. Lisätietoa 1.7. julkaistussa tiedotteessaAvautuu uudessa välilehdessä, ja 28.7. julkaistussa tiedotteessaAvautuu uudessa välilehdessä,.
       
  • Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialue

    • Varsinais-Suomi
      Määräys ajalle 4.8.-31.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa. Lähikontakti tarkoittaa sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia. Lisätietoa on 3.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

    • Satakunta
      Määräys ajalle 30.7.-15.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa. Lisätietoa on 30.7.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

    • Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alue ja Punkalaitumen kunta
      Määräys ajalle 5.-29.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 30.7.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

    • Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alue
      Määräys ajalle 12.8.-8.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 10.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

    • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alue: Jyväskylä, Muurame, Laukaa ja Äänekoski
      Määräys ajalle 13.8.-9.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 11.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
       

  • Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialue

    • Kainuu
      Määräys ajalle 6.-27.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 29.7.2021 julkaistussa tiedotteessa.