AVIn päivitetyt kokooontumisrajoitukset

7.9.2021

Kokoontumisrajoitukset ovat erilaiset eri puolella Suomea.

Huom. Kokoontumisrajoituksia koskevissa määräyksissä viitataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeeseen turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä:

Löydät kokoontumisrajoitukset paikkakunnittain täältä:

Alla on myös luettelo voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Kunnat voivat päättää alueillaan kokoontumisrajoituksista, jotka ovat vielä tiukemmat kuin alla kuvatut.

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.
 

 • Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue: 
   Määräys ajalle 4.9.-30.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa.

   Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: 

   1. tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä ja
   2. asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja
   3. turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

   Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 3.9.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alue:
   Määräys ajalle 3.9.-24.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa.

   Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: 

   1. tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä ja
   2. asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja
   3. turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

   Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 2.9.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alue:
   Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on tehnyt oman päätöksen kokoontumisrajoituksista Lahden alueelle 12.9.2021 asti. Lisätietoa 9.8. julkaistussa tiedotteessaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä ja 30.8.2021 julkaistussa tiedotteessaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä.
    
 • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alue ja Punkalaitumen kunta
   Määräys ajalle 30.8.-12.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 27.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alue
   Määräys ajalle 12.8.-8.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 10.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alue: Jyväskylä, Muurame, Laukaa ja Äänekoski
   Määräys ajalle 13.8.-9.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 11.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue
   Määräys ajalle 13.8.-9.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 12.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue (pl. Reisjärvi)
   Määräys ajalle 25.8.-14.9.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta. Lisätietoa on 23.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.