FIM junioreiden MM-motocross järjestetään Vantaalla 2021

26.3.2020


Kuvassa Kim Savaste, kuva: Jani Hovi / Xracing.fi
Lähde: Vantaan Moottorikerho ry                                                               LEHDISTÖTIEDOTE

( julkaisuvapaa 20.3. klo 13.00 )

Kansainvälinen huippumotocross palaa Vantaalle - Junioreiden maailmanmestaruudet ratkotaan Suomessa 2021

Infront Moto Racing ja kansainvälinen moottoriliitto FIM ovat tänään vahvistaneet vuoden 2021 motocrossin  junioreiden maailmanmestaruus kilpailuiden pitopaikaksi Suomen ja Vantaan. Edellisen kerran kilpailu ajettiin Suomessa vuonna 2006.

Vuonna 1953 perustettu Vantaan Moottorikerho on järjestänyt vuosikymmenten saatossa yli 40 EM ja MM-kilpailua Ruskeasannalla ja nykyisellä radallaan Vantaan Vauhtikeskuksessa. Nyt järjestettävä kilpailu on Kymiringillä ajettavien aikuisten MM-osakilpailuiden ohessa tärkeä täydentävä osa suomalaisen motocrossin palauttamisessa kansainväliselle huipputasolle.

”Suomessa on tällä hetkellä useita menestyksen portteja koputtelevia nuoria motocross-kuljettajia, mutta kilpailu on todella kovaa ja armotonta. Uskon, että kotikisoina ajettavien nuorten MM-kilpailuiden myötä innostuksen liekki syttyy yhä useammassa nuoressa alle 15 vuotiaassa ja Suomesta saadaan uusia kandinaatteja Pekka Vehkosen ja Heikki Mikkolan jalanjäljille” sanoo Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Pasi Jaatinen. ” Uskon vakaasti, että Suomesta ja myös Vantaalta saadaan jalkeille kisajoukkue, joka taistelee mitaleista maailman nopeimpien junioreiden kanssa” Jaatinen visioi.

Vantaalla ajettiin edellisen kerran kansainvälinen arvokilpailu vuonna 2018. Silloisessa EM-kilpailussa voittoon ajoi ensimmäistä kertaa urallaan 10-kertaisen maailmanmestarin Stefan Evertsin poika Liam. Hän johtaa tällä hetkellä 125-kuutiosten EM-sarjaa ja on yksi lajin suurimmista tulevaisuuden lupauksista.

Nuorten maailmanmestaruudesta on ajettu vuodesta 1999 lähtien ja voittajien joukosta löytyy nykyisiä maailmanmestareita ja lajin kuumimpia nimiä kuten Tim Gajser, Jeffrey Herlings and Paul Jonass. Suomalaisista nuorten maailmanmestariksi on kruunattu Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste vuonna 2014.

Nuorten MM-kilpailuissa ajetaan 65 cc, 85 cc sekä 125 cc luokissa. Henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi Vantaalla ajetaan myös juniorimaajoukkueiden mestaruudesta. Jokaisesta luokasta 3:n parhaan kuljettaja tulos lasketaan yhteen.

Kilpailun suojelijat:

o Pekka Vehkonen - Vantaan Moottorikerhon Maailmanmestari vuonna 1985

o Mika Kouki - Vantaan Moottorikerhon Ex-ammattilainen ja MM-motocross erävoittaja

o Kim Savaste - Vantaan Moottorikerhon nuorten Maailmanmestari vuonna 2014

Kilpailupaikka : Vantaan vauhtikeskus Helsinki – Vantaan lentokentän vieressä

Aikataulu : Vahvistuu myöhemmin vuoden 2020 aikana – alustavasti heinä-elokuussa 2021 viikko ennen tai jälkeen K;ymiringin MXGP kilpailua

Lisätietoja : Vantaan Moottorikerho ry , Pasi Jaatinen, 0400-887117,

e-mail puheenjohtaja@vantaanmoottorikerho.fi

Suomen Moottoriliitto ry , Ville Salonen, VT toimitusjohtaja, 040-5908666