Motocrossin Suomen MXGP MM-osakilpailu siirtyy vuodella eteenpäin

3.7.2020

Lähde: Lahti Events Oy

Suomen osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021

Kansainväliset motocrossin MM-kilpailuoikeudet omistava Infront Moto Racing on yhdessä tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa päättänyt siirtää Suomessa ajettavia Motocrossin MM-kisoja vuodella eteenpäin.

MXGP:n lisäksi KymiRingille rakennettavalla morocrossradalla oli tarkoitus ajaa myös MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut 22.-23. elokuuta 2020.

Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että pitkälle kesään jatkuneet koronarajoitukset tekevät kisojen järjestelyt haastaviksi. Päällimmäiseksi kysymykseksi on noussut erityisesti kansainvälisten ajajien karanteeniajat sekä kaluston logistiikka.

Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat. Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista. Ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle, perustelee MXGP Finlandin projektijohtaja Riia Martinoja.

"Yhteistyö Infront Moto Racingin sekä Suomen Moottoriliiton kanssa on ollut tiivistä ja kisat tullaan ajamaan sovitusti ensi vuonna", toteaa Martinoja.

Infront Moto Racing ja Lahti Eventsin yhteistyösopimus on kolmivuotinen ja sopimuksen mukainen ensimmäinen kisa ajetaan kesällä 2021. Sopimus jatkuu vuoteen 2023 asti.

"Koronapandemian aiheuttaman Suomen MM-osakilpailun peruuntumisesta huolimatta, olemme innoissamme yhteistyön vahvistumisesta niin KymiRingin kuin Lahti Eventsin kanssa vuoteen 2023 asti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että MXGP:n MM-osakilpailut tullaan ajamaan Suomessa seuraavien kolmen vuoden ajan."

"Odotamme innolla jo vuotta 2021, jolloin pääsemme tuomaan Suomeen huipputapahtumamme. Haluan kiittää paikallista järjestäjää Lahti Eventsiä sekä Suomen Moottoriliittoa tuesta ja päättäväisyydestä", kiittää Infront Moto Racingin toimitusjohtaja David Luongo.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. 

Siirrettävän tapahtuman liput voi myös halutessaan palauttaa. Lippujen palautuksesta vastaa lippu.fi. Liput voi palauttaa lippu.fi:n sivujen kautta (linkki palautussivuille: https://web.lippu.fi/palautus/ )

Infront Moto Racing vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät syksyn 2020 aikana.

Lisätietoja:

Riia Martinoja
Projektijohtaja, MXGP Finland
Puh. +358 40 555 1597, riia@mxgpfinland.com

Lahti Events Oy: Lahden kaupungin omistama kansainvälisten urheilutapahtumien tuotantoihin keskittyvä tapahtumayhtiö, jonka juuret ovat Salpausselän kisojen tapahtumajärjestämisessä. Yhteistyössä emoyhtiö KOKO Lahti Oy:n kanssa Lahti Events myy ja markkinoi sekä toteuttaa erikokoisia tapahtumatuotantoja, mm. messuja, konsertteja, yritys- sekä urheilutapahtumia.
 

MXGP-sivujen tiedote vuoden 2020 kalenterista