Motoristien Kriisipalvelu ja SML toimivat yhdessä korona-aikana ja sen jälkeen

22.4.2020

Motoristien Kriisipalvelu on Suomen Moottoriliiton yhteistyökumppani 2020.

Tarjoamme kriisiapua yksittäiselle moottoriurheilijalle ja harrastajalle sekä heidän läheisilleen. Teemme henkiseen auttamiseen liittyvää työtä myös Suomen Moottoriliiton jäsenseuroille, kilpailujärjestäjille ja muille moottoripyöräurheiluun liittyville toimijoille. Jokainen kriisityöntekijämme on moottoripyöräilijä.

Kriisiapumme on tarkoitettu onnettomuuden, ”läheltäpiti”tilanteen ja muun henkisen kriisin ensiavuksi. Kriisiapu perustuu psykologisen jälkihoidon periaatteisiin ja toteutetaan puhelimessa, henkilökohtaisina tapaamisina ja tarpeen mukaan paikan päällä esim. koko seuralle.

Poikkeuksellinen koronaepidemian aiheuttama kriisitilanne voi myös vaatia apua ja myös näissä asioissa kriisipalvelu on jäsenistön apuna.

Kaikki tekijät ovat koulutettuja kohtaamaan ihminen hädän keskellä.  Kriisiapuun kannattaa soittaa jos jokin, pienikin asia, häiritsee mieltä. Läheltäpiti-tilanne vaikuttaa mieleemme samoin kuin aito tilanne joten kokemus ”eihän tässä sattunut mitään ja kuitenkin vähän oireilee ajatuksissa” on aito tunne. Meillä on vaitiolovelvollisuus joten vaikeimmatkin asiat voi kertoa suoraan. Luottamuksella.

Minkälaisia nämä kriisiä aiheuttavat asiat voivat olla? 

Paha loukkaantuminen kisoissa tai treeneissä . Onnettomuus jossa muille käy huonosti. Vanhempien tai omaisten huoli lapsen tai läheisen loukkaantumisen takia. Seurajäsenelle sattunut onnettomuus tai kuolemantapaus. Mikä tahansa äkillinen yllättävä henkinen tilanne motosportissa ja siihen liittyvässä toiminnassa.  

Miksi kriisiapua?

Kriisiavun tarkoitus on että järkyttävä tapahtuma muodostuu​ tietoiseksi, levolliseksi osaksi omaa itse​ä. Levollisuus tässä yhteydessä on että tapahtumaa voi ajatella tai olla ajattelematta​. Tapahtumaa voi ajatella ilman voimakkaita tunnereaktioita, ei tarvitse välttää sen ajattelemista tai torjua sitä pois mielestä​. Ei väkisin tunge mieleen​. Päästään nopeasti takaisin treenaamaan ja kisaamaan. Ja palaamaan normiarkeen.

Jos haluatte seurallenne jonkun kertomaan toiminnastamme, ottakaa yhteyttä. Hommat toimii myös etäyhteyksin.

 Palvelu tehdään vapaaehtoistyönä eikä maksa mitään.  

Marja 044 2604780
Kari 0440 746103   
Minna 0442146018 
Jyrki 0400 401922 
Minttu 0405292460 
Juha 040 5012587
Eeva 0400959503

Tällä hetkellä yhteystietomme löytyvät facebookissa:   Motoristien Kriisipalvelu

 Motoristien Kriisipalvelun kannatusyhdistys ry.