MXD-luokkaa ei yhdistetä MXV55 -luokan kanssa Siilinjärvellä

8.6.2021

 


Motocross-lajiryhmä julkaisi 7.6.2021 sääntöpäivityksen, joka antoi kilpailun järjestäjille mahdollisuuden Suomen Cup MXV55- ja Suomen Cup MXD-luokkien yhdistämiselle. Kilpailun järjestäjällä ei ole automaattista oikeutta luokkien yhdistämiselle, yhdistäminen vaatii aina erillisen luvan motocross-lajiryhmältä.

Säännön julkaisemisen jälkeen motocross-lajiryhmä, SML:n toimisto sekä SML:n naiskomissio on saanut muutamia lähestymisiä aiheesta. Kaikissa lähestymisissä on tehty hyvin selväksi, että naisten, MXD-luokan kilpailijat eivät hyväksy luokan yhdistämistä minkään toisen luokan kanssa. 

Saadun palautteen perusteella motocross-lajiryhmä on lähestynyt tulevan viikonlopun SM-kilpailun järjestäjää Siilinjärven Vesa ry:tä ja pyytänyt, että lauantain aikataulu tehtäisiin siten, että naiset ajavat omana luokkanaan. Siilinjärven Vesa ry on luvannut tehdä aikataulun siten, että naisten MXD-luokka ajaa kilpailun omana lähtönä.

Alun perin lajiryhmällä oli ajatuksena tuoda tämä sääntömuutos vasta Siilinjärven SM-kilpailun jälkeen, mutta päätimme julkaista muutoksen jo nyt, että saamme muutoksesta kokemusta ennen Tampereen SM-kilpailua. Tampere MC ry:n radalla on todella tiukka ympäristölupa, joka mahdollistaa kilpailemisen klo10:00-18:00 välisenä aikana. Mikäli Tampereelle ilmoittautuu yhtä paljon kilpailijoita kuin Karkkilaan ja Siilinjärvelle, ei kilpailua ole mahdollista ajaa ympäristöluvan määrittämässä aikaikkunassa. SM MX2- ja SM MX1-luokkien yhdistäminen mahdollistaa sunnuntain kilpailun ajamisen. Koska naisten MXD-luokkaa ei voi yhdistää minkään toisen luokan kanssa, on lajiryhmällä näillä näkymin hyvin vähän vaihtoehtoja lauantaipäivän kilpailun läpiviemiseksi. Vaihtoehtoina on joko saada osan luokista kilpailu perjantaille, tai perua jonkun luokan osalta kilpailu. 

Lajiryhmä pahoittelee kaikkea sitä mielipahaa, jonka tämä sääntömuutos on aiheuttanut. Meillä oli oikeasti tavoitteena luoda malli, joka mahdollistaisi kaikille SM-sarjan luokille kuuden kilpailun mittaisen kilpakauden.
 

Motocross-lajiryhmä

www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/lajiryhma
mx.lajiryhma@moottoriliitto.fi
Instagram: @SMLMotocross