Olympiakomitea on päivittänyt liikunnan ja urheilun, pandemian aikaisia suosituksia . Viimeisin päivitys 16.8.2021

18.8.2021

Olympiakomitean suositukset on päivitetty 16.8.2021

Olympiakomitea on päivittänyt sivuilleen suosituksia pandemian aikaisesta liikunta- ja urheilutoiminnasta. Päivittetyt suositukset löytyvät osoitteesta
https://www.olympiakomitea.fi/2021/03/29/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Aluehallintoviraston julkaisemat alueelliset yleisötilaisuuksiin liittyvä rajoitukset löytyvät osoitteesta
https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

SML:n toiminnassa jatketaan aiemmin keväällä ja kesällä julkaistuin linjauksin. SML painottaa ohjeissaan jäsenkerhojen ja alueen paikallisten viranomaisten ja tartuntatautiyksikön kanssa tehtävää yhteistyötä ja aluekohtaista arviointia sekä OK:n suositusten huomioimista toiminnassa. Voimassa olevan lainsäädännön ja OK:n ohjeistuksen mukaisesti alueen viranomainen päättää viimekädessä toiminnan järjestämisen sallimisesta. Jäsenkerhojen on tärkeää tehdä omaa arviointia siitä, pystytäänkö toiminnassa noudattamaan annettuja suosituksia tarkasti ja huolellisesti.

Moottoriurheilu on pääasiassa ulkona ja laajoilla alueilla järjestettävää toimintaa, jossa on mahdollista huomioida STM:n ja THL:n ohjeen sekä viranomaisten kokoontumisrajoitusten mukaiset varotoimet, kuten jäsenkerhot ovat toiminnallaan osoittaneet. Ohjeistukset ja määräykset voidaan huomioida muun muassa sijoittamalla alueen kokoon suhteutettu harrastajamäärä riittävin välimatkoin harjoittelu-, varikko- tai rata-alueelle ja valvomalla henkilöiden liikkumista alueella. Mikäli viranomaisten ohjeistusten määrittämiä toimenpiteitä kokoontumisten ja kontaktien osalta ei pystytä alueen luonteen tai harrastajamäärän osalta noudattamaan, ei toimintaa tule järjestää.

Tärkeää on suhteuttaa radalle ja harjoittelualueelle otettava, kilpailijoiden ja harrastajien määrä alueen kokoon ja voimassa oleviin kokoontumisrajoituksiin sekä huolehtia riittävästä kilpailijoille ja harrastajille suunnatusta ohjeistuksesta. Harjoitteluun ja toimintaan osallistuminen on sallittua ainoastaan oireettomana. SML:n kilpailutoimintaa voidaan kerhojen toimesta toistaiseksi toteuttaa paikallisten viranomaisten linjausten ja ohjeistuksen mukaisesti ja niitä noudattaen. 

SML ry