SML:n ajajalisenssin Sporttiturva -vakuutus uudistuu 2016

1.12.2015

SML:n ajajalisenssin tapaturmavakuutus, Sporttiturva, uudistuu vuodelle 2016. Sporttiturva on erityisesti urheilijoiden tarpeisiin räätälöity, OP-Pohjolan tarjoama määräaikainen vakuutus ja sen vakuutusturva on huomattavasti kattavampi kuin aiempina vuosina. Esimerkiksi akillesjänteen katkeamisesta aiheutuvat hoitokulut ovat Sporttiturvan korvauksen piirissä.

Sporttiturvan keskeisimmät muutokset: 

 • Tapahtumakohtaisen hoitokulujen korvaussumma on nostettu 8.500 eurosta 15.000 euroon
 • 80 –vuoden yläikäraja on poistunut
 • Oikeus korvaukseen perustuu äkillisen tapahtuman aiheuttamaan vammaan
  • Aikaisemmin vahingon sattuessa tarvittiin ulkoinen tekijä, jotta vakuutus korvasi hoidon
  • Tapaturmaan ei tarvita enää ulkoista tekijää ja esimerkiksi voimanponnistuksen vuoksi syntynyt vamma korvataan ja hoidetaan
  • Korvauspiirissä on nyt myös esim. akillesjänteen katkeaminen
  • Hammasvamman hoidossa ei ole enää aikarajaa. Sen voi hoitaa kuntoon kun se urheilijalle tai aktiiviliikkujalle parhaiten sopii.
  • Alle 12 –vuotiaille on tarjolla oma kaikissa lajeissa korvaava vaihtoehto

Nyt myös ortopediset tuet ja sidokset kuuluvat vakuutusturvaan

Hintojen osalta vakuutusmaksuissa on pieniä muutoksia johtuen tuotteiden sisällöstä. Viime vuonna vakuutusyhtiön tarjoamien kahden erillisen vakuutuksen sijaan tarjolla on yksi tuote, joka pitää sisällään aiempana vuonna tarjolla olleen paremman vakuutusturvan sekä yllä mainitut lisäykset, edullisempaan hintaan kuin vuonna 2015.

Tapaturman sattuessa Sporttiturva-asiakkaidemme käytettävissä on valtakunnallisen kumppaniverkostomme hoitolaitosten lisäksi Helsingissä sijaitseva Omasairaala, joka hoitaa tuki- ja liikuntaelinten vammoja huippu-urheiluun keskittyvien ortopedien johdolla. Omasairaalan valtakunnallinen sairaalaverkosto laajenee ja seuraava sairaala avataan Tampereelle kesällä 2016.

Vakuutustuotteen tarkempi kuvaus löytyy sporttiturvan tuoteselosteesta sekä OP-Pohjolan julkaisemasta videosta, joka löytyy linkin kautta.

https://www.youtube.com/watch?v=X7eTFSYU23w