SML:n lajiryhmien seminaarin antia ja MP20 suunnitelmia

21.1.2020

Viikonlopun lajiryhmäseminaari vietiin läpi positiivisissa tunnelmissa ja perjantain ja lauantain ohjelmaan kuuluivat strategian linjaaman tiedolla johtamisen lisäksi monia muita aiheita. Perjantaina pohdittiin tarpeellisen tiedon keräämistä ja hyödyntämistä eri lajien kehitystoimissa ja erityisesti kilpailukalenteriin ja sen riittävän aikaiseen julkaisemiseen liittyvät asiat olivat monelle lajille tärkeitä. Kilpailutoiminta on monelta taholta tarkasteltuna SML:n ydin toimintaa ja se nousi keskusteluissa esille niin harraste- kuin myös SM- ja SC-kilpailujen osalta.

Viikonloppu tarjosi lisätietoja myös MXGP – ja MotoGP tapahtumista Erkki Heikkisen ja Tapio Nevalan avattua osallistujille järjestelyjen kuulumisia ja myös liikennevakuutusasiassa ollaan päästy jälleen askel eteenpäin, kun EU-direktiiviä valmistelevan työryhmän vastaus antoi tietoa siitä, että direktiivin valmistelun tässä vaiheessa on edelleen huomioitu moottoriurheilu ja sen tarpeet vakuutusdirektiivin linjauksissa. Valmista ei vielä ole, mutta työ etenee.

SML:n koulutustyöryhmä valmistelee koulutusjärjestelmän uudistusta ja erityisesti B-tason sähköisiä koulutusmahdollisuuksia kartoitetaan vuoden 2020 aikana. Järjestelmän uudistamisella pyritään siihen, että B-tason suorittaminen olisi entistä helpompaa ja toisaalta sitten A-tasolla päästäisiin tarkemmin pureutumaan lajikohtaisiin asioihin. SML:n naiskomissio oli niin ikään edustettuna ja toiminta on käynnistynyt aktiivisesti uuden puheenjohtajan Miia-Maria Vepsäläisen johdolla. Komissio tulee jatkossa tiedottamaan omasta toiminnastaan ja tulevista tapahtumista ja tavoitteista.

Myös ensimmäinen Racing For Fun -pilottitapahtuma järjestettiin Imatralla ja nyt on aika kerätä kokemukset yhteen ja tehdä tarvittavat viilaukset, jotta saadaan malli kaikille halukkaille käyttöön. tästä lisää tuonnempana omassa tiedotteessa. Kiitokset IMK:lle avusta!

Mennyt viikonloppu on siis ollut hyvinkin moottoriurheilun täyteinen ja jälleen kerran kiitokset kuuluvat vapaaehtoisvoimin toimiville lajiryhmille ja niiden jäsenille. Lajiryhmät ovat elintärkeä linkki toimiston, hallituksen ja kentän välillä ja oli jälleen kerran hienoa huomata, miten vahva ja intohimolla moottoriurheilua tekevä vapaaehtoisorganisaatio SML:lta löytyy. Kiitos kaikille osallistuneille työstä ja panoksesta!!

Tammikuun loppua kohti suunnattaessa seuraavana etappina horisontissa siintävät helmikuun alun toimitsijakoulutukset Mikkelissä ja Rovaniemellä 8.2.2020 ja MP20- messut, joissa SML:n on mukana Kymiringin ja Lahti Eventsin yhteisellä osastolla. Osastolla esillä tulevat olemaan vuoden 2020 suuret kilpailutapahtumat, mutta myös paljon muuta mielenkiintoista.

Tervetuloa käymään MP20 osastolla!!