SML on solminut rengassopimuksen Circuit Racingin Fin Supersport 300, Superstock 600 sekä Superbike -luokkiin

5.3.2021

SML on lajiryhmän pyynnöstä solminut rengasvalmistaja Michelinin kanssa yhteistyösopimuksen koskien rengastoimituksia Circuit Racing -kilpaluokkiin. Sopimus on kaksi vuotinen ja koskee luokkia Fin Supersport 300, Superstock 600 sekä Superbike.

Sopimuksen vuoksi Michelinillä on yksinoikeus rengastoimituksiin näihin luokkiin. Michelin toimittaa sekä kuivan- että sadekelin renkaat. SM-sarjan virallisissa osakilpailuissa saa käyttää vain Michelinin määrittämiä rengasmalleja ja seoksia.

Michelillä on oikeus myös rajattuihin näkyvyyksiin kilpailijoiden ajoasuissa sekä kilpailukalustossa. Tarkemmat tiedot näkyvyyksistä toimitetaan kilpailijoille ennen sarjakauden alkua. Mikäli kilpailija haluaa painattaa näkyvyydet nahkapukuun, niin aineiston ja tarkennukset voi pyytää lajiryhmältä.

Lajiryhmän tavoitteena tässä rengassopimuksessa on saavuttaa kilpailijoille kokonaiskustannussäästöjä. Sopimus takaa kilpailijoille kiinteät edulliset hinnat, joustavat maksuvaihtoehdot, rengastoimitukset suoraan kilpailuihin ilman sitovia ennakko-ostoja, veloituksettomat renkaiden vaihtopalvelut kilpailuissa sekä laajan teknisen tuen Micheliniltä. Michelin palkitsee myös kilpailulähdöittäin neljä menestynyttä kuljettajaa rengaslahjakorteilla.

Sopimuksen operatiivisena toimijana Suomessa toimii LHP-racing. LHP-racing toimittaa kilpailijoille ennen kauden alkua selkeät ohjeet renkaiden ostamiseen sekä toimintaan kilpailutapahtumissa. Michelin on sopimuksella sitoutunut toimittamaan aina tarvittavan määrän renkaita kilpailupaikoille. Harjoituksia ja testaamista varten renkaita on mahdollista hankkia LHP-racingiltä myös kilpailutapahtumien ulkopuolella.

Lajiryhmä on myös sopinut kahdesta testitapahtumasta ennen sarjakauden alkua. Näissä testitapahtumissa on Michelinin rengaspalvelut paikalla kilpailutapahtumien tapaan. Kilpailijoilla on testitapahtumissa mahdollista hakea oikeanlaisia säätöjä ja sopivia seoksia yhdessä Michelin teknisen tuen kanssa. Testitapahtumien yhteydessä kilpailijoilla on myös oman palautteensa kautta mahdollista vaikuttaa kauden aikana käytettäviin rengasseoksiin.

SML ry