Super-Enduron ja X-Trialin Suomen Mestaruudet ratkotaan 5.7. Vantaan SM-viikolla

30.5.2018

Lähde: VMK

Vantaan heinäkuinen SM-viikko avataan Vauhtikeskuksessa torstaina 5.7 Super Enduron ja X-trialin SM-kilpailuilla.

Super-Endurossa ajetaan mies miestä vastaan – ei rataa vastaan

Ratamestarina super-endurossa toimii Niki Ahola tukenaan koko VMK:n enduro rataryhmä. ”Kisan filosofia on, että kuskit ajavat toisiaan vastaan – ei selviytyäkseen radan läpi” sanoo enduron  SM-mitalisti Niki Ahola. Ahola tiimeineen on suunnitellut radan jouhevaksi, rytmikkääksi ja erittäin ajettavaksi.

Super-endurossa kisakaavioon otetaan enintään 32 kuljettajaa, joista 8 parasta karsitaan kolmiosaiseen finaaliin.

Rata auki kilpailijoille etukäteen

Super-enduro rata rakennetaan Lavankoon pysyväksi ja se avataan kilpailijoille jo hyvissä ajoin ennen kisaa. Rata on ajettavissa heti sen valmistuttua normaalia ratamaksua tai ilmoittautumismaksua vastaan.  Radan avautumisesta tiedotetaan kesäkuun alkupuolella.

X-trial rata pysyvästi Vauhtikeskukseen

Vantaan Vauhtikeskukseen rakennettava X-trial rata jää motocross-radan varikon kulmaan pysyväksi. ”Suomessa ei ole varsinaista trial-puistoa ja sellaisen rakentaminen Lavankoon antaa trialille uutta huomiota offroad-harrastajien piirissä” sanoo trial-taustan omaava VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

Lavangon X-trial radan suunnittelee kokenut kolmikko Joa Hindren, Jussi Haapanen ja Tommi Ahvala. Finaalissa nähdään tänä vuonna alkukilpailun ja välierän perusteella 4 parasta trial-taituria.

Kilpailuiden ilmoittautuminen aukeaa Mottiin ja Kalkkuun

Kilpailuiden ilmoittautuminen avataan trialin osalta motiin ja enduron osalta kalkkuun viikolla 23.

Yle televisioi molemmat kilpailut MM-futiksen välipalana

SM-viikon avaava Super-Enduro ja X-trial televisioidaan Ylen kanavilla samana iltana jalkapallon MM-kisojen välipäivänä.

Lopullinen kilpailuaikataulu julkaistaan viikolla 23. Alustavan aikataulun mukaisesti Enduron finaalit aloitetaan klo 14.45 ja trialin finaali klo 17.30.

Lisätietoja kilpailuista

Johan Vornanen 040-5265252

Jörgen Nylund 040-5212902

Sari Kiuru 050-3984987

Pasi Jaatinen 0400-887117

www.sm-viikko.fi

www.vantaanmoottorikerho.fi