Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä Seuratuki on haettavissa marraskuussa - tutustu hakuohjeisiin!

23.10.2023

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) myöntämän avustuksen seuratoiminnan kehittämiseen (Seuratuen) hakuaika alkaa marraskuun 1. päivänä.

Paikallinen liikuntaa edistävä rekisteröitynyt yhdistys voi hakea avustusta muun muassa matalan kynnyksen lasten ja nuorten harrastustoiminnan edistämiseen, toiminnan monipuolisuuden lisäämiseen tai vahvistamaan seuratoiminnan yhteisöllisyyttä. Hanke voi olla myös työntekijän palkkaaminen seuraan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen tai se voidaan toteuttaa useamman seuran yhteistyönä. Avustusta voidaan myöntää 2 500 eurosta alkaen aina 25 000 euroon saakka.

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisportin Tukihaku-palvelun kautta. Hakuaikaa on marraskuun loppuun eli 30.11.2023 kello 16:15 saakka.

Miten hakea seuratukea?

Hakuprosessi alkaa siitä, että seuran hallitus tai johtokunta tekee päätöksen seuratuen hakemisesta. Samalla hankkeelle nimetään ohjausryhmä, joka vastaa hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta, budjetista ja raportoinnista. Ohjausryhmänä voi toimia seuran hallitus tai se voi olla erikseen nimetty hanketta varten. Mikäli hanke on useamman seuran yhteinen, tulee ohjausryhmässä olla edustus kaikista mukana olevista seuroista.

Ohjausryhmä suunnittelee hankkeen huolellisesti. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota hankkeen budjettiin, sillä hankkeella tulee olla omarahoitusosuus, joka kattaa vähintään 25% kustannuksista. Tällä hakukaudella on huomioitava myös, että hanke voi olla vain yksivuotinen (12 kk), mutta se voidaan toteuttaa vuosien 2024-2025 aikana.

Ennen varsinaisen hakemuksen laatimista kannattaa hankkia seuran edellisen kauden tilinpäätöstiedot sekä yhdistysrekisteriote, jonka voi hankkia Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) yhdistysrekisteristä. Lisäksi kannattaa varmistaa, että seuralla on toimivat kirjautumistunnukset Suomisportiin, sillä ilman niitä hakemusta ei pysty jättämään. Mikäli kirjautumistunnukset eivät jostakin syystä toimi tai niitä ei ole, saatte lisäohjeita Moottoriliiton kerhotoiminnan kehittäjältä alla olevien yhteystietojen kautta.

Varsinaisen hakemuksen voi täyttää vain hakuaikana (1.11.2023-30.11.2023). Hakemusta ei tarvitse kuitenkaan tehdä yhdellä kertaa vaan sen voi tarvittaessa tallentaa ja jatkaa myöhemmin hakuajan puitteissa. Ennen hakemuksen lähettämistä seuran yhdistysrekisteriotteen mukaisen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee tunnistautua vahvalla sähköisellä tunnistautumisella. Hakija vastaa siitä, että hakemus on jätetty määräaikaan mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyrkii tekemään päätökset hakemuksista huhtikuussa 2024. Päätös toimitetaan seuran viralliseen osoitteeseen perinteisellä paperipostilla. Muistattehan säilyttää päätöskirjeen erityisesti myönnettyjen avustusten osalta, sillä se sisältää tärkeitä tietoja muun muassa avustuksen käytöstä ja raportoinnista!

Tutustuttehan myös yksityiskohtaisiin hakuohjeisiin Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla!