Retrokelkalla reissuun: Jyväskylä - Riksgränsen - Jyväskylä (3200 km)

7.3.2024

Järjestämme tempauksen, jonka ytimessä on ajaa vanhalla Lynxin moottorikelkalla Jyväskylästä aivan Ruotsin ja Norjan rajalla sijaitsevaan Riksgränseniin ja takaisin Jyväskylään viidessä vuorokaudessa. Matkaa kertyy 3200 kilometriä. 

Taustalla Lynx 5900, etualalla Lynxiä reissun ajan kesyttävä kuljettaja Eetu Niemi-Korpi 

Kuva: Lehdistökuva / Eetu Niemi-Korpi

Tiistai 13.3.2024 on suunniteltu lähtöpäivä Jyväskylästä kohti Riksgränseniä. Esivalmisteluja reissuun on tehty runsaasti, Lynx on remontoitu kokonaisuudessaan, reittisuunnitelmat on tehty sekä varaosia haalittu ympäri Suomen maan. Reissuun lähtee mukaan Eetun lisäksi kolme henkinen huoltotiimi, mikä liikkuu autoteitä pitkin niin lähellä kelkan ajoreittiä kuin mahdollista. Huoltotiimi hoitaa kelkan polttoaineet, kuljettajan muonituksen, sosiaalisen median päivittämisen sekä Lynxiin mahdollisesti tulevat tekniset haasteet.

Lynxin on suunniteltu liikkuvan yhtäjaksoisesti Jyväskylästä Riksgränseniin asti, missä tiimi nukkuu ensimmäisen yön. Yön jälkeen kelkka ajetaan Riksgränsenistä Jyväskylään, myös yhtäjaksoisesti. Käytännössä 3200 kilometrin pituisen reissun aikana kelkka pysähtyy siis vain tankkaamaan ja yhdeksi yöksi Riksgränseniin koko viisipäiväisen matkan aikana. Kommelluksilta tuskin vältytään, onhan Lynx jo 40 vuotta vanha ja aikapaine reissussa kova. Vuorokauden aikana kilometrejä kertyy lähes 800.

Koska tempaus on herättänyt huomattavaa mielenkiintoa jo nyt, aiotaan reissu kokonaisuudessaan striimata, jotta sitä voidaan seurata myös kotisohvilta. Jos kaikki menee suunnitellusti, Niemi-Korpi tiimeineen on takaisin Jyväskylässä sunnuntaina 17.3.2024. 

Yhteyshenkilöt:

Ensisijaisesti
Venni Pitkänen
Viestintävastaava
+358 40 094 4068
venni.pitkanen@gmail.com

Toissijaisesti
Viestintävastaava
Kimmo Lilja
+358 40 040 5650
kimmo.lilja1@gmail.com

Eetu Niemi-Korpi
Markkinointipäällikkö
+358 40 707 3596
eetu.niemi-korpi@ka-mu.fi