Haavisto jatkoi murskaavaa menoa Siilinjärvellä

17.6.2024

Teksti: Silve Racing tiedotus, Henry Ahola. Kuvat: Senni Mattila

Motocrossin SM-sarja jatkui Siilinjärvellä. KTM Silve Racing-kuljettaja Jere Haavisto ajoi jälleen kahteen selvään erävoittoon. Haavisto voitti ensimmäisen erän reilun 13 sekunnin erolla ennen Miro Sihvosta ja vei toisen erän yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen Matias Vesteriseen.

-Lähtöni olivat heikkoja tänään, mutta ajaminen muuten oli hyvää. Toisessa erässä varsinkin ajo hyvää rentoa tekemistä. Kierroksella ohitettavien kanssa meinasi vaan olla haasteita, vaikka sinistä lippua näytettiin kyllä hyvin, Haavisto kertoi.

Haavisto johtaa SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen 22 pisteen erolla ennen Matias Vesteristä.

Stenberg sairaalan kautta kotiin

Nico Stenberg saapui Siilinjärvelle MX2-luokan SM-pistejohdossa voitettuaan avauskilpailussa Sipoossa molemmat kilpailuerät. Siilinjärvellä Stenbergin päivä päättyi jo ensimmäisen erän lopulla, kun nuorukainen kaatui ja satutti selkäänsä. Hän kävi sairaalassa jo alustavissa tutkimuksissa, mutta matkustaa seuraavaksi kotio ja alkuviikosta tehdään tarkempia tutkimuksia.

-Minulla oli hyvä linja radan reunassa sellaiseen alamäkeen, mihin pystyin hyppäämään jarrupatteihin. Mutta sitten erän loppuvaiheilla jouduin kierroksella ohitettavan takia vaihtamaan linjaa radan keskelle ja pyörä löi jarrupateista takakorkean. Selkään otti kipeää ja siitä on alustavat tutkimukset tehty, mutta alkuviikosta katsotaan vielä tarkemmin, mutta alustavasti ei pitäisi olla mitään vakavaa, Stenberg kertoi kotimatkalta.

Stenbergille jäi Siilinjärveltä nollapistettä SM-taulukkoon ja hän tippui SM-pisteissä nyt seitsemänneksi. SM-sarja jatkuu kuukauden päästä kauden kolmannella osakilpailulla Karkkilassa.