Mitä on trial

TRIAL on moottoripyöräurheilulajeista eniten taitoa ja tasapainoa vaativa laji

Kehon ja pyörän hallinta maastossa on haastavaa ja monipuolista.

Ajotaito kehittyy väistämättä, olipa sitten pyörän päällä juniori, harrastaja tai maailmanmestari.
Trialin voi aloittaa harrastuksena jo 3-vuotiaana sähkömopolla ja kilpailemisen puolestaan
8-vuotiaana. Trialin harrastaminen on kehittävää niin mopoiluun valmistautuvalle
nuorelle, vanhemmalle harrastajalle kuin ammattiurheilijallekin.

TRIAL on hyvä pohja mille tahansa moottoripyörälajille

Tasapaino, jarruttaminen ja rytmi kehittyvät nopeasti lajin parissa. Monet enduro- ja motocross-kuljettajat ovat aloittaneet uransa trialia ajamalla ja ovat lajin parissa yhä harjoittelumielessä. Trial-moottoripyörät

ovat kohtuuhintaisia ja matalan viritysasteensa vuoksi erittäin pitkäikäisiä. Harrastaja voi ajaa pyörällä useita ajokausia ilman vaativia ja kalliita huoltotöitä. Trialin vahvuutena voidaan pitää myös yhteensopivuutta naispuolisille harrastajille. Naisia ja tyttöjä tasapainoilee tälläkin hetkellä useita.

TRIAL edustaa kilpailu- ja harrastusmuotona itsensä voittamista

Etsitään rajoja omalle suorituskyvylle, selviytymiselle ja taidolle. Vaikea maasto, rajojen löytäminen ja hermojen äärimmäinen hallinta ovat omaleimaisia tälle hienolle harrastus ja kilpailulajille.

 

TRIAL-kilpailut käydään kansallisella tasolla suljetulla alueella

Reitti koostuu 8-15 tarkkailujaksosta, joilla kilpailijoiden suoritukset arvioidaan virhepistein nollasta viiteen. Virhepisteitä tuomitaan jalkakosketuksista tai reitiltä poikkeamisesta. Vähiten virhepisteitä kerännyt voittaa. Kilpailussa otetaan aikaa tarkkailujaksoilla, sekä kokonaiskeston osalta, jonka puitteissa kilpailu pitää selvittää. Trial-kilpailun reitti sisältää maastossa olevia luonnollisia sekä keinotekoisia esteitä. Kallionousut, kivikot ja liukkaat rinteet ovat paikkoja, joissa trialistit parhaiten viihtyvät.

Mukaan trialin pariin
Trialin pariin pääsee helpoiten ottamalla yhteyttä lähialueen trial seuraan. Toisilla seuroilla on ns. seuramopoja joilla pääsee ennen oman trialin hankintaa tutustumaan lajiin. Aktiivisimmilla seuroilla on viikoittaisia yhteisharjoituksia joissa saa hyviä oppeja lajiin sekä ajokavereita.