Valmennusryhmät

Valmennusryhmät ovat osa huippu-urheiluvalmennusta. Valmennusryhmien tavoitteena on auttaa nuoria kuljettajia kehittymään kohti menestystä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Valmennusryhmäurheilijat ovat keskimäärin noin 14-20 -vuotiaita lajista riippuen.

Valintakriteereissä painotetaan aiemman kilpailumenestyksen lisäksi kuljettajien itsensä asettamia kansainvälisiä tavoitteita urheilu-uralleen tulevaisuudessa ja suunnitelmia tavoitteiden toteuttamiseksi. Valmennusryhmävalinnat tehdään kerran vuodessa ja kauden aikana uusia ajajia voidaan kilpailutulosten perusteella kutsua ehdolle ryhmiin. Valmennusryhmien toiminta painottuu valmennusleireihin. 

Valmennusryhmillä on tällä hetkellä valmiudet toimia motocrossissa, trialissa ja snowcrossissa. Valmennusryhmien koko ja toiminta muotoutuvat lajikohtaisten toimintasuunnitelmien ja kuljettajien tason, iän ja kilpailusuunnitelmien mukaisesti.

Valmennusryhmille järjestetään lajivalmentajien toteuttamana harjoitusleirejä, joissa kartoitetaan kuljettajien ominaisuuksia, opetetaan laadukkaaseen harjoitteluun ja ohjataan omatoimisen harjoittelun tavoitteita siten, että ajotaidot ja tukiominaisuudet kehittyessään mahdollistavat menestymisen kansainvälisissä kilpailuissa. Tämän onnistumisen avainasemassa on urheilijan sitoutuminen tavoitteen mukaiseen harjoitus- ja kilpailutoimintaan ja lisäksi hänen taustajoukkojensa sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen sekä mahdollistamaan muut tärkeät asiat, kuten harjoitus- ja kilpailutoimintaan tarvittavat välineet ja talousresurssit.