Melissa Mäntylä sijoittui toiseksi motocrossin EM-sarjan osakilpailussa Liettuassa

2.7.2024

Viikonloppuna ajettiin naisten motocrossin EM-sarjan viides osakilpailu Liettuassa Siauliain kovapohjaisella hiekkaradalla. Melissa jatkoi hyviä otteitaan helteisessä kelissä. Lauantain aika-ajoissa ratkaistiin lähtöpaikka sunnuntain kisaeriin Melissan ollessa sijalla kahdeksan. Sunnuntai alkoi hyvin heti aamun lämmittelyajoista Melissan ollessa neljäs. 

Ensimmäisen erän lähtö ei onnistunut parhaalla tavalla, mutta muuten hyvän ajon jälkeen maalissa koko ryhmän seitsemäs ja omassa luokassa (emx women 125) kolmas. 

Toisessa erässä lähtö onnistui paremmin. Koko erä oli tiukkaa taistelua sijoista ja hyvän ajon jälkeen jälleen sijalla kolme maaliin, joka nosti Melissan lopputuloksissa omassa luokassa sijalle kaksi ja koko ryhmässä sijalle kuusi.

- Rata oli alkuun vaikea omaksua, oli paljon erilaisia hyppyreitä ja patteja. Sunnuntaina ajo kulki jo paljon paremmin heti aamun lämmittelyajoista lähtien, joissa olin koko porukan neljäs. Erissä oli tiukkaa taistelua koko ajan, mutta onnistuin molemmissa erissä hyvin, eikä isompia virheitä tullut. Tästä on hyvä jatkaa kahden viikon päästä Saksaan kauden vikaan EM-kisaan.

Teksti ja kuva: Melissa Mäntylä tiedotus