Liittokokous niputti juhlavuoden 2022 – Moottoriliiton uudet hallituksen jäsenet on valittu!

6.5.2023

Viikonloppua on vietetty Vierumäen Urheiluopistolla liittokokouksen merkeissä. Kokousväkeä alkoi saapua paikalle hyvissä ajoin ja tunnelma oli kevyen letkeä, niin kuin aina moottoriväen parissa.

Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen kertoi menneestä juhlavuodesta ja totesi hallituksen strategian lähteneen aidosti toteutumaan ja tällä tiellä jatketaan jatkossakin. Rakennamme yhdessä rohkeasti kuuluvaa ja näkyvää Moottoriliittoa.

Ennen virallisen kokouksen alkua halusi Moottoriliitto muistaa tunnustuspalkinnolla Hannu Häkkälää moottoriurheilun eteen tehdystä työstä. Häkkälää lainatakseni, ”Kiitos, yhdessä nämä on tehty.”

Kuvassa vasemmalta oikealla Ville Salonen, Hannu Häkkälä ja Erkki Heikkinen

Liittokokouksen virallinen osuus meni sääntömääräisenä läpi ilman sen ihmeempiä puheenvuoroja. Paikalla oli yhteensä 70 henkilöä. Liittokokouksen puheenjohtajana toimi Jussi Roine.

Pääsihteeri Ville Salonen kertoi liittokokoukselle talouspuolen asioista ja toimista viime vuodelta. Toimintakertomuksen voi edelleen lukea verkkosivuiltamme. Salonen totesi, että vaikeista ajoista huolimatta, olemme viimein päässeet eteenpäin ja voimme alkaa kehittää toimintaa, selviytymisen sijaan. Pääsihteeri kiitti jäsenkerhoja ja kilpailujärjestäjiä siitä, että muutaman viime vuoden aikana on saatu vietyä läpi arvosarjat ja kisat. Se ei ole ollut itsestäänselvyys.

Johtoryhmän esittämä liittomaksun korotus ei mennyt liittokokouksessa läpi. Näin ollen jatkamme samalla hinnoittelulla kuin edellisvuonna.

Liiton 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Henri Saari, Heinolan Moottorikerhosta. Onnittelut ja antoisaa hallitustyöskentelyä seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Liiton hallitukseen oli avoinna kuusi avointa paikkaa erovuoroisten tilalle ja lisäksi kaksi yhden vuoden hallituspaikkaa. Hallitukseen oli pyrkimässä 12 ehdokasta, mikä on pitkästä aikaa todella iso määrä ehdokkaita. Jännittävän vaalin jälkeen Suomen Moottoriliiton hallitukseen valittiin:

1. Miia-Maria Vepsäläinen, Helsingin Moottorikerho, 84 ääntä

2. Petri Niemelä, Hyvinkään Moottorikerho, 79 ääntä

3. Jari Heinilä, Hämeen Moottorikerho, 63 ääntä

4. Tarmo Kumpula, Oulun Moottorikerho, 61 ääntä

5. Pekka Kulju, Kangasalan Moottorikerho, 52 ääntä

6. Tero Kolehmainen, Hämeenlinnan Moottorikerho, 49 ääntä

7. Kristiina Komulainen, Vantaan Moottorikerho, 45 ääntä (yhden vuoden hallituspaikka)

8. Tomi Kapanen, Konneveden Moottorikerho / UA, 29 ääntä (yhden vuoden hallituspaikka)

Onnittelut kaikille uusille hallitusjäsenille!

Kuvassa vasemmalta oikealle: Henri Saari, Pekka Kulju, Tero Kolehmainen, Jari Heinilä, Tomi Kapanen, Petri Niemelä, Tarmo Kumpula, Outi Kalliomäki ja Erkki Heikkinen. 

Hämeen Moottorikerhon esitys niin kutsutusta pre-kilpailukalenterista otetaan huomioon jatkossa ja todettiin sen olevan toteutettavissa myös käytössä olevassa Motti-palvelussa. Kehitys kehittyy, niin kuin sanotaan.

Vantaan Moottorikerhon useamman kohdan esitys käsiteltiin lähinnä Jaatisen ja Salosen vuoropuheluna, mutta voidaan todeta, että Moottoriliitto on esityksen aiheista tietoinen ja kaikki voivat varmasti olla yhtä mieltä moottoriurheilun, arvokisojen ja vastuullisuusasioiden tärkeydestä tulevaisuudessa. Tästä on hyvä jatkaa avointa keskustelua ja yhteistyötä.

Kokouksen päätyttyä puheenjohtaja halusi vielä kiittää pitkänlinjan hallitustyöskentelijää Ilkka Heinäahoa, joka jättäytyy nyt pois aktiivisesta toiminnasta. Heinäaho kyllä lupasi jatkaa taustalla ja pitää tulevat hallitukset aktiivisena.

Ilkka Heinäaho

Moottoriliitto kiittää kaikkia liittokokoukseen osallistuneita jäsenkerhojen edustajia ja toivottaa uudelle hallitukselle antoisaa ja työntäyteistä hallitustyöskentelyä. On aika kääriä hihat ja alkaa edistämään hyväksi havaitulla tiellä. Yhdessä teemme Moottoriliitosta vahvemman ja vaikuttavamman liiton.