Aluehallintovirasto on tarkentanut urheilukilpailujen 500 henkilön rajan tulkintaa

27.5.2020

Aluehallintovirasto on lisännyt sivuilleen ”usein kysyttyjä kysymyksiä” -osioon tarkennuksen siitä, miten yleisötapahtumille asetettua henkilömäärärajaa tulkitaan urheilutapahtumissa.

Uusi määritelmä on kirjattu kohtaan numero 6, osioon A: Yleisötilaisuudet: Aluehallintoviraston verkkosivu

6. Mitä tarkoitetaan enintään 500 henkilön osallistujamäärällä?

1.6. alkaen on mahdollista järjestää alle 500 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous, jos toteutuksessa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Jos tilaisuuden tai tapahtuman järjestäjät ovat erillään yleisöstä, heitä ei lasketa osallistujamäärään. Osallistujamäärään ei lasketa esimerkiksi esiintymislavalla esiintyviä taiteilijoita tai urheilukentillä kilpailevia urheilijoita tai kentällä olevia toimitsijoita.

Henkilömäärään sen sijaan lasketaan yleisö ja sellaiset tapahtumanjärjestäjät, toimitsijat ja muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön.


Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kilpailutapahtumissa yleisömäärään ei lasketa yleisöstä erillään olevia kilpailijoita ja kilpailun järjestävää organisaatiota, jos yleisö sijoittuu koko tapahtuman ajaksi omalle erilliselle alueella. 

SML on päivittänyt AVI:n julkaiseman tulkinnan henkilömäärärajasta omaan ohjeistukseen. 

Järjestäjien sekä tapahtumiin osallistuvien henkilöiden on tärkeää noudattaa tarkasti kaikkia viranomaisten määräyksiä ja järjestäjän antamia ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

SML ry

SML:n tapahtumiin ja rajoituksiin liittyvät ohjeet