EnduroGP MM-osakilpailu Heinolassa 26.-28.5.2023!

23.5.2023

Viikonloppuna Enduron MM-sarja palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Heinolaan, jossa ajetaan MM-enduroa 26.-28.5.2023. Suomessa ajettava osakilpailu on sarjan kolmas. Kisaan osallistuu noin 140 kuskia ja suomalaisia osallistuu 25 kuljettajaa!

Enduron MM- osakilpailu eli Enduro GP, joka käsittää seitsemän osakilpailua. Enduro GP Finland Heinolassa on sarjan kolmas osakilpailu. Sarjassa kilpaillaan seitsemässä eri luokassa Enduro 1, Enduro 2, Enduro 3, Enduro Women, Junior 1, Junior 2, Youth.

MM-osakilpailun osallistujalistat löydät TÄÄLTÄ!

Kilpailu alkaa perjantaina klo. 19.00 Supertestillä. Nopea ja viihdyttävä yleisöerikoiskoe, jossa kaksi kilpailijaa samanaikaisesti radalla.

Lauantaina ja sunnuntaina klo. 9.00 alkaen kilpailureitti kierretään kolmesti erikoiskokeet Crosstesti, Endurotesti ja Extremetesti.

Suomesta mukana muun muassa Enduro 1:ssä Roni Kytönen, Hermanni Haljala, Enduro Women -ryhmässä ajaa Janette Mielonen ja Viivi-Maria Mäkinen. Junior-luokkaa edustaa Peetu Juupaluoma ja Samuli Puhakainen. Suomalaisväriä reitillä siis mielin määrin. Kaikki joukolla kannustamaan suomalaiset kuljettajamme huippusuorituksiin!

Päätapahtumapaikka on Komostenkylän morocross rata-alue. Kaksi erikoiskoetta ajetaan sen välittömässä läheisyydessä, jossa myös varikko ja huollot. Kolmas erikoiskoe ajetaan kirkonkylän läheisyydessä.

Lisätietoja järjestävän kerhon kotisivuilta: https://www.hemk.net/enduro 

Sarjan kotisivut löytyvät täältä: https://www.endurogp.com/

Median akkreditoitumiset: https://www.endurogp.com/media-pass-accreditation/

Perjantai Supertesti ensimmäinen kuskipari starttaa klo 19. Tulkaa paikalle ajoissa!

Supertestissä kuljettajat lähtevät pareittain liikkeelle ja ajavat noin kahden minuutin mittaisen testin. Supertesti tullaan ajamaan motocrossradan lähtömontun alueella, eli kuljettajat ovat yleisön silmien edessä jatkuvasti.

Lauantai ja sunnuntai ensimmäiset starttaavat reitille klo 9.

Kilpailu alkaa motocrossradalla sijaitsevalta lähtöpaikalta niin sanotulle pohjoiselle lenkille ja ensimmäiselle maastosiirtymälle. Tuon maastosiirtymän jälkeen vuorossa on motocrosstesti, joka ajetaan kilpailukeskuksesta pohjoiseen noin viiden kilometrin päässä sijaitsevalla vanhalla hiekkamontulla. Alue on ajokäyttöön täysin uusi ja testin pituus on noin kolme kilometriä. Motocrosstestin jälkeen kuljettajat suuntaavat takaisin kilpailukeskukseen ja välihuoltoon, jonka jälkeen on heti vuorossa endurotesti. Endurotestin lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat varikon välittömässä läheisyydessä ja testi ajetaan aiemmilta vuosilta tutuissa maastoissa. Testin pituus on noin kuusi kilometriä. Motocrosstestin jälkeen kuljettajat lähtevät reitin toiselle pitkälle maastosiirtymälle, ennen kuin palaavat Komostenkylään ja ajavat extremetestin. Se ajetaan supertestin tavoin lähes täysin yleisön silmien edessä motocrossradalla. Noin puolentoista kilometrin pituisen testin jälkeen kuljettajat ajavat huoltoon, jonka jälkeen suunnataan uudelle kierrokselle. Kierroksia ajetaan 3.

Palkintojen jako molempina päivinä ensimmäiselle kolmelle heti kun viimeinen on tullut maaliin.

Alustava aikataulu:
Perjantai 26.5. klo 19 Supertesti
Lauantai 27.5. klo 9 Crosstesti, Endurotesti, Extremetesti. Kolme kierrosta
Sunnuntai 28.5. klo 9 Crosstesti, Endurotesti, Extremetesti. Kolme kierrosta

Pääsyliput tapahtumaan 25 € / päivä. Kolmen päivän kisaranneke 40 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja voi ostaa portilta tai etukäteen lippu.fi. Parkkimaksu alueen eteläosaan, jokkisradalle 5 €. Omatoimiparkki raviradalla, joka alueen eteläpuolella kaupungin suuntaan alle 1 km. Käsiohjelma 5 €.

Liput: Lippu.fi