Haavisto osoitti vahvoja otteita Italian MM-osakilpailussa

17.4.2024

Teksti: Silve Racing Tiedotus

Kuva: Niklas Hampinen

Silve Racing KTM:n Jere Haavisto esitti vahvaa tekemistä Arco di Trenton MXGP-osakilpailussa. Haavisto ajoi viikonloppuna ajetussa karsintaerässä sijalle 13. ja varmisti näin ollen itselleen hyvän lähtöpaikan päivän varsinaisiin kilpailueriin. Ensimmäisessä erässä suomalainen oli niin ikään maalissa sijalla 13., mutta toisessa erässä hän kärsi huonosta lähdöstä ja kaatui vielä erässä kertaalleen ollen maalissa sijalla 23.

Hyvä viikonloppu ja näkee, että tehty työ tuottaa tulosta. Huomaa silti, että MXGP:ssä intensiteetti on kovempi, kun KV-kisoissa ja meinasi olla hankala päästä vauhtiin heti erän alusta. Ajat alkoivat paranemaan vasta noin 10 minuutin ajon jälkeen, kun ensimmäiset kierrokset olin jotenkin lukossa. Kaksi lähtöä kolmesta onnistui hyvin, mutta tässä viimeisessä Bogers ja Toendel voittivat minut heti puomin jälkeen ja jäin pussiin. Tämän luokan taso on vaan aivan mielettömän kova ja koko suorituksen täytyy onnistua lähtö mukaan lukien, että täällä voi pärjätä, Haavisto kommentoi kilpailun jälkeen.

Viikonlopun yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli 16., kun voittoon ajoi Espanjan Jorge Prado ennen Romain Febvreä ja Tim Gajseria.