Hyvinkäällä starttaa historiallinen Flat trackin Viking Cup - Pohjoismaiden mestaruussarja

8.5.2024

Lauantaina 11.5. starttaa Suomen flat track kilpailukausi liikkeelle ja olen mukana ensimmäisessä Viking Cup osakilpailussa Hyvinkäällä. Osallistuminen Suomessa järjestettävään flat track kilpailuun on harvinaista ja tällä kertaa pohjolan kausi starttaa Pohjoismaiden mestaruussarjan osakilpailulla Suomesta käsin. Kesä ei ole vielä päässyt alkamaan, toivotaan silti, että kylmä sää ei vie hohtoa flat track kilpailusta ja poutaisessa säässä varmasti päästään kisa ajamaan.

Ensimmäiseen osakilpailuun on ilmoittautunut reilu 10 suomalaista kuskia (tämän hetken tiedon mukaan 14) eri kilpailuluokkiin ja kaiken kaikkiaan kisassa on kuljettajia nelisenkymmentä eri luokissa. Läheskään kaikki sarjapaikan varanneet eivät saavu Suomeen, osin sääolosuhteet ja osin varmasti matkustuskustannukset. Sarjan toinen osakilpailu ajetaan heinäkuussa Ruotsissa ja elokuussa Norjassa. Itse olen varautunut osallistumaan Ruotsin osakilpailuun, jossa järjestän ajovalmennusta ennen kilpailun alkua sarjan kilpailijoille. Lauantain kilpailut alkavat kello 11:30 ja vaikka kyseessä ensimmäinen kilpailu ja sarjan rakentaminen on vasta alussa täällä Pohjolassa, uskon silti, että kisassa nähdään mukavia kamppailuja ja hyviä suorituksia. Pro luokassa on mukana kisakaverini MM-sarjasta vuodelta 2020, Mikko Koskinen, joka ajoi kyseisellä kaudella MM-sarjassa seitsemänneksi, joten Mikko varmasti pistää ison vaihteen päälle, kun tulee nauttimaan ovaalikisasta muutaman vuoden tauon jälkeen. Meitä konkareita haastaa nuoret ja nälkäiset Ossi Rantala, Saku Purtilo ja Saksan nuori komeetta Nikita Alyani, joka tähtää kesällä jo kotimaansa MM-osakilpailuun mittaamaan vauhtia. 

International Super GP Roccos Ranchilla - Moto GP viikonlopun ohjelmassa monipuolista Dirt trackia

Urani päätöskisaohjelma täydentyy edelleen ja lopullisen kisaohjelman lukitseminen vie nyt hieman enemmän aikaa. Sain kutsun toukokuussa järjestettävään International Super GP Flat track kilpailuun Espanjaan. Barcelonassa ajettava iltakilpailu sisältää perjantaina ovaalikisan ja lauantai-iltana tt-kilpailun. Kisa järjestetään Valencian Moto GP kisan tapahtumana, jossa kutsuttuna isoja staroja ajamaan eri lajeista. Lähden kisaan Aki Ajon tiimin KTM supermoto pyörällä, joka rakennetaan ennen kisaa omilla iskunvaimentimilla ja vanteilla flat track sääntöihin soveltuvaksi. Espanjalaiset Ferran Cardus ja Adrian Garin auttavat minua kaluston kanssa, joten pääsen kisaan mukaan lentämällä paikan päälle. Tarkoituksena on päästä seuraamaan myös Moto GP viikonloppua katsomoon ja varikolle.

Yhteistyösopimukset ja mainosmateriaali

Nyt on saatu kevään aikana yhteistyösopimukset neuvoteltua maaliin ja samaan aikaan kilpailuohjelman kanssa julkistan yhteistyökumppanini virallisesti. Heinolan Printhouse painaa parasta aikaa ajopaitoja Hyvinkään kisaa varten ja tiimitekstiilitkin valmistuvat aivan lähiaikoina. Oma ajokalusto ja kypärät teipataan uusiin väreihin toukokuussa ja näin ollaan valmiita kisaohjelman läpiviemiseen myös markkinoinnin näkökulmasta. Pääyhteistyökumppanit ja tukijaverkosto mainitaan sosiaalisessa mediassa säännöllisesti ja Espanjan leirin aikaan toteutin yhteistyökumppanikohtaista mainontaa videoiden ja kuvien yhteydessä, kun päästiin treenaamaan moottoripyöräilyn superstarojen kanssa. Kaiken kaikkiaan instagramin ja facebookin videoiden, realsien näyttökerrat yhteensä pyörivät 50000 kokonaismäärässä ja kaikkien julkaisujen läpileikkaus sadassatuhannessa. Eihän nämä yllä superlukuihin, mutta osoittaa että näihin kannattaa panostaa ja enemmän tulisi tuoda yhteistyötahoja esiin julkaisuissa. Kevään Espanjan leiriltä ja alkukauden kisoista julkistetaan Youtube videot omalla Lasse Kurvinen racing kanavalla ja sosiaalisessa mediassa lajia tuodaan esiin mahdollisimman kattavasti. Kehitetään asioita eteenpäin...

Myös moottoriurheilun yhteistyötahot ovat laajentuneet ja aikaisempia yhteistyötahoja on päättänyt olla jatkossakin mukana. Näitä yhteistyökumppaneita on saatu taustalle niin Euroopasta kuin Amerikasta ja Kanadastakin. Yhteistyökuvioiden takana on usein osaavia suomalaisia ja osa on viety maaliin omin voimin.

Kilpailuohjelmasta alustavasti

Amerikan kilpailuohjelma muuttuu The Last Dance kiertueeksi, jossa kilpaillaan tämän hetken suunnitelman mukaan todella monessa maassa ja kahdella eri mantereellakin. Amerikka on edelleen kilpailuohjelmassa mukana ja tammikuussahan kisattiin Floridassa lainakalustolla Amerikan top50 kuskeja vastaan. Kaikki mitä kisaohjelma pitää sisällään, julkistetaan alkukesästä ja sen verran voin sanoa, että kilpailuohjelma sisältää joukkuekilpailuja ja yksilökisoja, kutsukilpailuja ja myös arvosarjojen kilpailuja. 

Valmennustoimintaa

Yhteistyökuvioihin liittyy myös valmennustoiminnan järjestämistä ja toukokuussa valmennan Mikkelin moottorikerhon crossareita Sulkavan motocross radalla ja heinäkuussa Ruotsissa flat track kuljettajia. Muutama muu ryhmä kaipailee myös vauhtitreenejä, mutta katsotaan, saadaanko soviteltua näitä kauden viikonloppuihin. Yhteistyökuvioihin liittyvät nuorisotyöt toteutetaan joka tapauksessa sovitusti! Valmentamaan ja opastamaan ehtii sitten uran jälkeenkin mainiosti.

Ohessa kuvia Hyvinkään yhteistreeneistä viime viikonlopulta, Suomessakin puitteet lajille on olemassa ja uskotaan lajin kasvuun, kun moottoriliitto on saanut sääntötyötäkin hyvin edistettyä. Kuvissa myös kisajuliste Hyvinkään kisasta sekä myös International Super GP:sta, joka siis ajetaan Roccos ranchilla aivan Valencia circuitin vieressä.

Sladiterveisin

Lasse #365