Latvian MXGP-osakilpailu, Silve Racing kisaraportti

10.6.2024

Teksti: Silve Racing tiedotus Henry Ahola

Kuvat: Niklas Hampinen

Haavisto 15. Latvian MM-osakilpailussa

Silve Racing KTM:n Jere Haavisto ajoi Latvian MXGP-osakilpailussa eräsijat 12 ja 20, mitkä oikeuttivat yhteistuloksissa sijaan 15. Haavisto oli eilen ajetussa karsintaerässä 17. ja valitteli hieman tuntuman puutetta. Tänään Latviassa kova sadekuuro pyyhki rata-alueen yli juuri ennen ensimmäistä erää, missä suomalainen taisteli kuraisissa olosuhteissa itsensä sijalle 12.

Päivän toisessa kilpailuerässä KTM-kuljettaja onnistui hyvin lähdössä, mutta osui toisen kuljettajan kanssa jo ensimmäisessä kurvissa ja vältti juuri kaatumisen. Hän kaatui kuitenkin rajusti ensimmäisen kierroksen puolivälissä, minkä jälkeen lähti jatkamaan matkaa viimeisenä. Suomalainen esitti hyvää vauhtia erän aikana, mutta kaatui vielä toistamiseen ja oli maalissa sijalla 20.

Ensimmäisessä erässä kuraisissa olosuhteissa oli hyvä ja ehjä ajo. Toisessa erässä sitten meinasin kaatua jo starttimutkassa. Siitä selvisin, mutta aika viimeisten joukossa ja ensimmäisellä kierroksella lähti sitten vielä kunnon lipat. Varmaan vähän henkisellä puolella jotain lukkoa, kun sitten paineettomassa tilassa pystyin ajamaan todella hyvin, Haavisto kertoi.

Stenberg EM-pisteille

Nico Stenberg kisasi niin ikään Latviassa, mutta EMX250-luokassa. KTM-kuljettajalle Latvian EM-osakilpailu oli ensimmäinen tällä kaudella ja samalla uran ensimmäinen myös kyseisessä luokassa. Lauantain aika-ajossa sipoolainen oli sijalla 25. ja kilpailuerissä sijat 19. sekä 25. keräten kaksi EM-pistettä.

Lauantaina kaaduin aika-ajon lopussa ja satutin siinä hieman niskaani. Viikonloppu oli haastava enkä saanut oikein omaa ajoani. Radat ovat täällä haastavampia ja huomaa, että EM-kilpailuja tarvitaan lisää alle, Stenberg kertoi viikonlopun jälkeen.

Silve Racing-kuljettajat jatkavat kilpailukauttaan ensi viikonloppuna SM-osakilpailun parissa Siilinjärvellä, minne kumpikin kuljettaja lähtee SM-pistejohdossa.