Wiik ja Mäntylä motocrossin EM-kilpailuissa Virossa

27.5.2024

Daniel Wiik ajoi toisessa EM-karsintakilpailuissaan EMX65-luokassa sijalle 20. Naisten neljännessä EM-osakilpailussa Melissa Mäntylän sijoitus oli 10.

Teksti: WS Junior Racing Team tiedotus / Kuvat WS Junior Racing albumi

Melissa Mäntylä 

Viron Pärnun rata on kovapohjainen hiekkarata, jota kuuman helteen vuoksi jouduttiin kastelemaan runsaasti. Kastelu toi oman haasteensa kuljettajille viikonlopun aikana. Lauantaina ajettiin harjoitukset, aika-ajot ja karsintaerät. Wiikillä oli huonoa tuuria, kun karsintaerässä kaatumisen jälkeen pyörän käyntiin saaminen tuotti ongelmia. Mäntylän päivä sujui paremmin ja karsintaerän viides sija oikeutti hyvään puomipaikkaan varsinaisiin kilpaeriin.

WS Junior Racing Teamin kuljettaja Daniel Wiik osallistui EMX65-luokan karsintakilpailuun Virossa, Pärnun motocrossradalla. Sunnuntaina ensimmäisessä erässä erittäin huonolta lähtöpaikalta Wiik sai hyvän startin ja oli lähdön jälkeen sijalla 17. Erän aikana hän nousi sijalle 14, mutta erän loppupuolella muutama kuljettaja meni ohi ja maalissa sijoitus oli 17. Toisen erän lähtö ei onnistunut, eikä ajokaan kulkenut aivan totuttuun tapaan. Sijoitus maalissa oli 20.

- Kuumuus ja erittäin märäksi kasteltu rata ottivat toki voimille enemmän. Ajooni olin tyytyväinen ensimmäisessä erässä, mutta toinen erä oli ajollisesti haastavaa, Wiik kertoi.

EMX65-luokan muista suomalaisista kuskeista Mikke Lindström oli viides, Sami Oinonen 13, Felix Lind 14, Oliver Lind 26 ja Samuel Salovaara 31.

Mäntylä kolmas EMX Women 125 -luokassa

WS Junior Racing Teamin kuljettaja Melissa Mäntylä on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen EMX Women 125 -luokassa yhteistuloksissa kolmantena. Ruotsalainen Elsa Andersson-Lof johtaa luokkaa ja hänen maannaisensa Nellie Fransson on toisena.

Sunnuntaina Mäntylän ensimmäisen erän startti ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun hän kaatui ensimmäiseen mutkaan. Ajo oli kuitenkin hyvää, vaikka kaatuminen tiputti hänet luokan viimeiseksi. Nousua tapahtui koko erän ajan ja maalissa Mäntylä oli 10. EMX Women 125 -luokassa sijoitus oli kolmas. Toisessa erässä lähtö oli hyvä ja hetken Mäntylä johti oman luokkansa kilpailua. Maalissa hän oli sijalla 9 ja EMX 125 Women -luokassa jälleen kolmas.

- Kova helle kilpailuissa oli raskasta. Ensimmäisessä erässä annoin kaikkeni. Toinen erä oli ajollisesti tasaisempi. Taso oli kilpailuissa kova. Podiumille nousin kolmantena, joten ajooni olen tyytyväinen, Mäntylä iloitsi.

Muista suomalaisista Hanna Mertsalmi oli 13, Ria Virtanen 17 ja Hanna Reinola 19.

Seuraavaksi Wiik osallistuu MX-Liigan toiseen osakilpailuun MX65-luokassa. Kisa ajetaan Kuopiossa 8.–9.6.

Mäntylä ajaa puolestaan Siilinjärvellä 16.6. naisten toisessa SM-osakilpailussa. Mäntylä voitti ensimmäisen osakilpailun Sipoossa 19.5.

Seuraava EM-osakilpailu ajetaan 29.–30.6. Liettuan Siauliaissa, jonne myös Mäntylän on tarkoitus lähteä kilpailemaan.

Tulokset:

EMX 65/85 North Europe Zone & EMX Women, EMF, Estonia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive

Daniel Wiik isänsä Alexander Wiik kanssa