MM-Snowcross huumaa Joensuussa! - FIM Snowcross MM-osakilpailu 13.-14.4.2024!

2.2.2024

Tiedote 2.2.2024 | Suomen Moottoriliitto ry Kuvat: Olli Miettunen ja Sami Vuolab

Hallitseva Snowcross maailmanmestari Aki Pihlaja Kuvat: Olli Miettunen

Maailmanmestaruustason Snowcrossia pääsee seuraamaan jälleen Suomessa. InFront ja Jarisport Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen FIM Snowcross MM-osakilpailun järjestämisestä Joensuussa. Joensuun kaupunki ja paikalliset moottorikerhot ovat aktiivisesti mukana projektissa ja MM-osakilpailua tekemään tarvitaan aina valtava määrä vapaaehtoisia! Joensuun kisa on maailmanmestaruussarjan toinen osakilpailu.

Suomalainen Snowcross nousi viime vuonna maailmankartalle, kun rovaniemeläinen Aki Pihlaja ajoi maailmanmestaruuteen kaudella 2023. Suomen Moottoriliitto palkitsi Pihjalan vuoden moottoriurheilija. Snowcross on nimensä mukaan motocrossia moottorikelkalla ja todella näyttävä ja vauhdikas laji korkeine ilmalentoineen!

Joensuu tarjoilee ihanteelliset puitteet maailmanluokan Snowcross-kilpailulle. Joensuun raviradalle rakentuu upeisiin puitteisiin MM-kisan vaatimukset täyttävä snowcross-areena, jolla kamppaillaan FIM Snowcross MM-pisteistä. Kilpailussa on mukana myös EM-luokat. Joensuun kaupunki on mukana hankkeessa ja lunta on ajettu raviradalle kuutiotolkulla.

Jarisport Oy Veini Haapasalo on mielissään syntyneestä sopimuksesta ja sen tuomasta snowcross-huumasta, johon Joensuussa on paikallisesti lähdetty mukaan innolla. Joensuun raviradan fasiliteetit ovat ihanteelliset ja rata on lähellä Joensuun keskustan palveluita.

Joensuussa nähdään myös ensimmäistä kertaa naisten sarjan MM-mittelöt. Naisten sarjaan mukaan lähtee joensuulainen Saga Forsell. Forsell on snowcross-kuskeissa nouseva tähti ja nyt astumassa isommille areenoille kilpailemaan.

Suomen Moottoriliitto tukee kilpailuorganisaation kasaamisessa ja tarvittavissa hallinnollisessa tehtävissä. Olemme iloisia, kun Suomi voi ottaa vastaan kansainvälisen kilpailun järjestämisvastuut.

Aki Pihlaja Kuva: Sami Vuolab

Lisätietojen antajat:

Lisätiedot MM-Snowcross osakilpailusta:

Veini Haapasalo
Jarisport Oy
+358406659898
veini.haapasalo57@gmail.com


Erkki Heikkinen, Moottoriliiton puheenjohtaja

erkkiaheikkinen@gmail.com

puh: 050 433 2080