Moottoriurheilun ympäristöpalkintohaku 2016 käynnistyy

15.6.2016

Suomen Moottoriliitto ry ja AKK Motorsport ry jatkavat työskentelyään ympäristön hyväksi ja jakavat myös tänä vuonna kaksi ympäristöpalkintoa, yhden molempien lajien puolelta.
 
Suomalaisen moottoriurheilun kattojärjestöt Suomen Moottoriliitto ry ja AKK Motorsport ry lanseerasivat viime vuonna ympäristöpalkinnon, jonka tarkoituksena on kannustaa kerhoja, kuljettajia sekä muita alan toimijoita huomioimaan ympäristö moottoriurheilussa yhä enemmän. Nyt liitot avaavat haun vuoden 2016 ympäristöpalkinnoista.

 
Historian ensimmäisen moottoriurheilun ympäristöpalkinnon saajaksi autopuolella selviytyi Alastaro Circuit, joka sai edellisvuonna lainvoimaisen ympäristölupapäätöksen pitkän taistelun jälkeen. Lupa on osoitus siitä, että monipuolista toimintaa harjoittava moottoriurheilukeskus toimii ympäristön kannalta hyväksyttävällä tasolla. Moottoripyöräpuolen voittajaksi valittiin Espoon Moottorikerho, jonka ympäristöteon taustalla on vuosia jatkunut pitkäjänteinen työ motocrossin ja enduron melutasojen alentamiseksi.
 
Viime vuoden tapaan voittajat valitsee raati, johon kuuluvat ympäristöministeriön ylitarkastaja Markus Tarasti, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Juha Korhonen, AKK:n olosuhdetyöryhmän puheenjohtaja Paavo Aaltonen sekä Suomen Moottoriliiton ympäristöryhmän puheenjohtaja Nita Korhonen.
 
Moottoriurheilun ympäristöpalkintoa voi hakea yksityinen henkilö tai organisaatio (esim. jäsenkerho, seura, maahantuoja, tiimi, kilpailunjärjestäjä, radan omistaja), joka on toiminnallaan edesauttanut ympäristön huomioimista tai suojelemista moottoriurheilussa.

Palkinto myönnetään yksittäiselle projektille tai teolle, joka on toteutettu 1.1.-1.11.2016 välisenä aikana.  Voittajat saavat 1 000 euron rahapalkinnon sekä ”Vuoden 2016 Moottoriurheilun ympäristöpalkinto” -diplomin.
 
Hakemus vuoden 2016 Moottoriurheilun Ympäristöpalkinnosta tulee jättää viimeistään 1.11.2016 osoitteeseen office@moottoriliitto.fi (Moottoriliton alaiset lajit) tai akk@autourheilu.fi (AKK:n alaiset lajit). Voittajat tullaan palkitsemaan molempien liittojen palkintogaaloissa.

Lisätietoja