Niki Tuuli kovin tavoittein uuteen kauteen

21.2.2024

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli lähtee Supersport-luokan MM-sarjaan kovin tavoittein. Alkava kausi on imatralaiskuljettajan viides MM-sarjassa, ja tarkoitus on olla kauden päättyessä yhteispisteissä viiden parhaan joukossa.

Talli on vaihtunut hollantilaiseen EaB-Racingiin ja Tuuli tavoittelee nyt menestystä Ducatin kalustolla. Kaudella ajetaan 12 kilpailuviikonloppua, joista jokaisessa on kilpailulähtö sekä lauantaina että sunnuntaina. Ensimmäiset kilpailut ajetaan Australiassa Phillip Islandin radalla 23–25.2.

”Taas uusi talli ja uusi pyörämerkki, joten opeteltavaa riittää. Hommat sujuvat tiimin kanssa kuitenkin tosi hyvin ja olen kotiutunut uuteen porukkaan hienosti. Ducatikin tuntuu sopivan ajotyyliini hyvin, joten senkään suhteen ei pitäisi olla mitään suurempia ongelmia. Pyörä on kuitenkin uusi sekä minulle että tallille, joten säätämistä ja muutakin puuhaa kyllä riittää. Testejä en ole päässyt liiemmälti ajamaan, ja Australiasta ei vielä lähdetä ihan kärkisijoja hakemaan, mutta kyllä sielläkin pitää jo pisteille ajaa. Kauteen on valmistauduttu hiihtämällä ja kuntosalilla, joten pienellä takamatkalla ollaan kilpakumppaneihin nähden, kun ajotuntumaakin on haettu lähinnä jääradalta. Tarkoitus on kuitenkin parantaa viime kauden kahdeksatta sijaa yhteispisteissä ja ajaa viiden parhaan joukkoon.” kertoi Tuuli.

Teksti: Niki Tuuli tiedotus

Kuva: Pentti Julkunen