Rico Salmela voittoon Estorilissa FIM junior GP-kisassa!

6.5.2024

FIM JuniorGP™ World Championship -sarjan toisena kilpailuviikonloppuna Circuito do Estorilissa Portugalissa saksalainen LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior Team juhli vaikuttavaa debyyttivoittoa 16-vuotiaan suomalaisen kanssa.

Kuvat ja teksti: © intactGP. Käännös: Kaisa Lökfors

Kilparata sijaitsee lähellä Portugalin pääkaupunkia Lissabonia ja isännöi viikonloppuna tärkeimmän juniorisarjan joukkueita ja nuoria kuljettajia. Atlantin rannikolla oli myös oikukas sää. Torstain ja perjantain hyvien olosuhteiden jälkeen sää muuttui lauantai-iltapäivällä ja aika-ajot käytiin märällä radalla.

Sen jälkeen, kun LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior Team koki kauden aloituksen pettymyksen kaksi viikkoa sitten Misanossa, tilanne kääntyi perusteellisesti Estorilissa. JuniorGP Moto3 -trio, joka koostui 16-vuotiaasta suomalaisesta Rico Salmelasta ja kahdesta itävaltalaisesta Jakob Rosenthalerista ja Leo Rammerstorferista, osoitti vapaissa harjoituksissa mitä joukkue osaa ja haluaa.

Estorilissa sääennuste näytti täysin sateiselta kisapäivältä sunnuntain puoleenpäivään asti, jolloin sade lakkasi noin 45 minuuttia ennen kilpailun alkua. Kriittisten sääolosuhteiden vuoksi kaikki kilpailut oli jo lyhennetty kahteen kolmasosaan alkuperäisestä matkasta. Ennen Moto3-kilpailun alkua kukaan ei odottanut radan kuivuvan niin nopeasti, mikä johti jännittäviin tilanteisiin kisassa!

Kosteista paikoista huolimatta Salmela tunsi olonsa selvästi mukavaksi radalla ja hyökkäsi päättäväisesti eteenpäin. Suomalaisen Misanon huonon tuurin jälkeen ensimmäinen voitto hänelle ja koko joukkueelle tuli oikeaan aikaan. Salmela ajoi seitsemänneksi parhaan kierrosajan sateessa ja aloitti kisan seitsemänneltä sijalta nousten lopulta ylivoimaisesti koko osakilpailun voittoon!

Seuraava kisa on Circuit de Barcelona-Catalunya seuraavana viikonloppuna.

FIM JuniorGP™ maailmanmestaruussarja tilanne: https://www.fimjuniorgp.com/results/2024/championship-standing

Osakilpailun tulokset: https://www.fimjuniorgp.com/uploads/results/2024/EST/Races/JuniorGP_Race.pdf

Seuraa Rico Salmelan tiimin sivuja: https://www.intactgp.de/en/

FIM Junior GP kotisivu: https://www.fimjuniorgp.com/

Rico Salmelan somet seurantaan @Ricosalmela_27

Lämpimät onnittelut osakilpailuvoitosta!