SM X-Trial ja SM-Snowcross osana SM-Viikkoa!

25.1.2024

SM-viikko käynnistää tapahtumien supervuoden Jyväskylässä! SM-viikko kokoaa yhteen urheilulajeja, jotka ovat urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Mukana oleville lajeille SM-viikko tarjoaa suurkilpailun tunnelmaa ja kovan tason sporttia ja yhteisöllisyyttä. SM-viikko on iloa, ystäviä ja yhdessä tekemistä muiden lajien ja sidosryhmien kanssa. Tapahtuman tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä.

SM-viikko on osa Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaa, ja Olympiakomitea myös tuotti ensimmäiset SM-viikot Tampereella ja Vantaalla.

X-trial on moottoripyörillä ajettavaa taitoajoa, jossa ratkaisee sekä nopeus että virheetön suoritus.

X-trial on moottoripyörillä ajettava kilpailu, joka perustuu ajajien kestävyyteen, taitoon ja täsmällisyyteen. Trialissa harjoittelu- ja kilpailualueet ovat maastossa sijaitsevia luonnollisia alueita tai erikseen tarkoitukseen rakennettuja ratoja, joihin kuuluu erilaisia esteitä, nousuja, laskuja ja taitoa vaativia käännöksiä ja mutkia. Kallionousut, kivikot ja liukkaat rinteet ovat paikkoja, joissa trialistit parhaiten viihtyvät!

X-TRIAL SM 2024

perjantai 8.3.

alkuerät klo 10 alkaen, finaalit klo 16.30 (TR3/5) ja 18.00 (TR1)

Seppälänkangas, Taksihalli

VAPAA PÄÄSY!

Lajiesittely: https://sm-viikko.fi/jyvaskyla/lajit/x-trial/

Snowcross kasvattaa suosiotaan ja Suomi on tehnyt hienon paluun terävimpään kärkeen, kun rovaniemeläinen Aki Pihlaja vei Snowcrossin maailmanmestaruuden nimiinsä talvikaudella 2023.

Snowcrossilla on pitkät perinteet, vaikka laji onkin jäänyt suuremmalta yleisöltä vähemmälle huomiolle.

SM-SNOWCROSS

lauantai 9.3.

10-16 (finaalit klo 15)

Vanha pesäpallostadion

Lajiesittely: https://sm-viikko.fi/jyvaskyla/lajit/snowcross-2/