SML:n MK-lajiryhmä tiedottaa helmi-maaliskuun kilpailuista

25.1.2021

SML:n MK- lajiryhmä tiedottaa:

Lajiryhmä on käsitellyt Snowcross SM-sarjan päivämääriä ja helmikuulle suunniteltuja kilpailuja. Lajiryhmä on aiemmin tiedottanut, että SM-kilpailuja ei järjestetä tammi- ja helmikuun aikana.

Syy kalenterissa aiemmin aiheutuneeseen päällekkäisyyteen helmikuun osalta, johtui kilpailukalenterin täyttymisestä Oulun Stadioncross SM:n siirryttyä varapäivälle ja Paljakan SM -päivän siirtyminen huhtikuun 17–18.4 viikonlopulle sekä vapun SM-kilpailun peruuntuminen Ylläkseltä. Lajiryhmä on pyrkinyt aktiivisesti löytämään korvaavia päivämääriä koronapandemian johdosta siirretyille kilpailuille.

Mikäli aiemmin helmikuulle suunnitellut SM-sarjan osakilpailut olisi siirretty kokonaisuudessaan maaliskuulle, aiheuttaisi tilanne sen, että SM-kilpailuja olisi tullut maaliskuun jokaiselle viikonvaihteelle ja lisäksi yksi huhtikuulle. Tilanne ei ole ajajien kannalta paras mahdollinen.

Tilanteesta käytiin keskustelua lajiryhmän kokouksessa 25.1.2021 ja ryhmä tuli päätökseen pysyä alkuperäisessä suunnitelmassaan olla pitämättä SM -kilpailuja tammi-, helmikuussa, kuten asiasta on aiemmin tiedotettu. Tehdyn päätöksen mukaan 20-21.2.2021 ei vielä järjestetä Snowcross SM-kilpailua.
Helmikuulle on suunniteltu kansallinen Snowcross-kilpailu Ouluun.

Tulevan kevään suunniteltu kalenteritilanne on haastava ja kalenteri näyttää tällä hetkellä seuraavalta: (HUOM! Koronapandemian rajoitukset voivat aiheuttaa muutoksia SM-sarjan päivämääriin)

6-7.3 Parikkala: SM 1
20-21.3 Tornio: SM 2
26–27.3 Oulu: SM Stadioncross:
9–10.4 Rovaniemi: MM Snowcross (Mahdollisesti MM peruunnuttua SM 10-11.4) 
17-18.4 Paljakka: SM 3                                     

SML MK-lajiryhmä