SML tarkentaa ohjeistustaan koronavirusepidemiaan ja moottoriurheilutoimintaan liittyen valtioneuvoston 16.3.2020 määräyksiin pohjautuen. PÄIVITETTY 17.3.2020

16.3.2020

EDIT 17.3.2020
Ulkona harjoitteleminen ei tässä vaiheessa ole valtioneuvoston rajoitusten piirissä, mutta radoilla tapahtuvassa toiminnassa on huomioitava tapahtumiin liittyvä 10 hengen rajoitus sekä viranomaisten ohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi

 


Valtioneuvosto on tiedotustilaisuudessaan 16.3.2020 linjannut uusista rajoituksista. SML noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeistuksia. Valtioneuvosto on päättänyt muun muassa kokoontumisia, tapahtumia ja liikuntatiloja koskevista rajoituksista, jotka ovat voimassa 13.4.2020 asti.

Julkiset kokoontumiset on rajattu valtioneuvoston päätöksellä kymmeneen henkilöön koko Suomessa ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sellaisia kilpailuja ja tapahtumia ei tule järjestää, joihin osallistuisi yli kymmenen henkilöä.

Myös turhaa oleskelua julkisilla paikoilla tulee ohjeen mukaan välttää. Linjauksen mukaisesti myös liikuntatiloja suljetaan, mutta koska ohjeistus on vielä ulkoliikuntapaikkojen osalta epäselvä, tullaan SML:n linjausta tarkentamaan moottoriratatoiminnan osalta mahdollisimman pikaisesti lisätietoja saatuamme.

On tärkeää, että jokainen jäsenyhdistyksen hallitus kokoontuu (ensisijaisesti etäjärjestelyin) arvioimaan oman järjestön toimintaa suhteessa valtioneuvoston määräyksiin. Jokaista jäsenyhdistystä kehotetaan laatimaan ohjeita jäsenistölle ja SML käynnistää myös omien tarkempien ohjeistusten laatimisen jäsenistön tarpeet huomioiden.

SML peruu Rider Academyn tulevan huhtikuun yhteisleirin ja asiasta tiedotetaan ajajille myös henkilökohtaisesti. Rovaniemelle 4.4.2020 suunniteltu MK-lajien palkintojenjakogaala siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös muut SML:n tilaisuudet ja maajoukkuevalmennus on peruttu 13.4.2020 asti. Lajiryhmätoiminnassa on tärkeää hyödyntää etätyöskentelymahdollisuuksia. 

SML:n tulevan Liittokokouksen tilannetta seurataan ja asiasta ilmoitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta. Liittokokous on suunniteltu järjestettäväksi Vantaalla 25.4.2020.

FIM ja FIM Europe tarkkailevat tilannetta kansainväliseen toimintaan liittyen ja SML jakaa KV-tiedotteita ohjeistusten liitteenä sekä verkkosivuilla.

SML:n toimiston henkilökunnan osalta pääosa toimistotyöstä tullaan tekemään etänä. On tärkeää, että henkilöt, joilla on tarvetta asioida SML:n toimistolla, sopivat reilusti etukäteen sopivan ajan asioiden hoitamiselle. Kaikki työntekijät ovat tavoitettavissa SML:n tuttujen yhteystietojen kautta ja muun muassa nyt peruutettujen tilaisuuksien rahapalautuksista sovitaan kerhojen kanssa mahdollisimman pikaisesti. Ilmoittautuneiden on hyvä varautua siihen, että palautuksissa on viivettä suuresta työmäärästä johtuen. Pyrimme purkamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti.

Seuraamme edelleen tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä ja päivitämme ohjeita verkkosivuille sekä Motin kautta kaikille harrastajille.

Muistakaa tutustua eri viranomaisten tarjoamaan tietoon!
 

SML ry

Ohjeistusta ja linkkejä

Valtioneuvoston tiedote 16.3.2020

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

THL: Ajankohtaista korona-viruksesta
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

AVI:
https://www.avi.fi/web/avi/aiheet?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14398

FIM Europe tiedote:
https://mailchi.mp/d540f1dd094f/first-session-of-sporting-commission-meetings-1867553?e=23bbc25b60