Stadion Snowcross SM- ajetaan Oulussa 24.-25.2.2023

17.2.2023


Lähde: Stadioncross Oulu tiedote:

Stadioncross Oulu 24.-25.2.2023

Euroopan suurin moottorikelkkakilpailu Stadioncross Oulu järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna tapahtuma palaa perinteiselle paikalleen viikon 8 loppuun ja se järjestetään tutulla Raksilan pesäpallostadionilla.

Tapahtumapäivät ovat perjantai ja lauantai 24.-25.2 jolloin luvassa on hurjia ilmalentoja ja tiukkoja taisteluita, sillä mukana ovat Euroopan parhaat Snowcross-kuljettajat.

Tapahtuma on kasvanut Oulun suurimmaksi talvitapahtumaksi ja Euroopan suurimmaksi Stadioncross-kilpailuksi ja täksi vuodeksi kilpailijoiden määrää on jopa jouduttu rajoittamaan varikkoalueen pienuuden vuoksi. Kilpailuihin osallistuu tänä vuonna n. 150 kilpailijaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Kilpailijoita on aina 6-vuotiaista yli 60 vuotiaisiin.

Tapahtuma on niitä harvoja tapahtumia, joka on pystytty järjestämään joka vuosi koronakielloista huolimatta. Tosin 2021 ei yleisö päässyt paikalle, mutta kilpailu järjestettiin silloinkin ja se oli katsottavissa Livestriimin kautta kotisohvilta, kuten se on mahdollista nytkin.

Tapahtuman pääkilpailu on Pro-luokan nyt kuudetta kertaa ajettava Bothnia Cup. Bothnia Cup koostuu kolmesta osakilpailusta kahden päivän aikana.

Perjantai-iltana, klo 18 alkaen ajetaan Stadioncrossin SM-kilpailu, joka on samalla Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu. SM-kilpailu on kerrasta poikki, eli illan finaalin voittaja on Stadioncrossin Suomen Mestari.

Lauantaina klo 15 ajetaan toinen osakilpailu, Dominator kaksintaistelukilpailu. Se on 2-3 kuljettajan, kahden kierroksen pituinen, pudotuskilpailu. Eriä ajetaan niin kauan, että jäljellä on enää kolme kuljettajaa, jotka ratkaisevat voiton hurjassa kolmen kierroksen finaalissa.

Lauantai-iltana, klo 18 alkaen, ajetaan Bothnia Cupin kolmas ja ratkaiseva osakilpailu, Super Snocross. Tämän kilpailun finaalista jaetaan tuplapisteet, joten Bothnia Cupin mestaruus ratkennee vasta viimeisessä finaalissa, kuten on käynyt joka vuosi aiemminkin.

Molempina päivinä kilpailut aloitetaan kuitenkin jo klo 14 kansallisten luokkien kilpailuilla. Perjantaina ajavat kaikki Junior-luokat, sekä Veteraanit. Lauantaina ajavat Naiset, Sport ja Pro Lite -luokat.

Gustav Sahlsten ennakkosuosikki.

Viime vuonna maailmanmestari Petter Nårsan ja Suomen ykkösnyrkin Aki Pihlajan nenän edestä voiton vienyt Gustav Sahlsten on tänä vuonna kovin ennakkosuosikki. Kaksi kilpailua myös USA:ssa tammikuussa ajanut Umeålainen on hurjassa iskussa tänä vuonna.

Kovimman haasteen tulevat antamaan 2020 Bothnia Cupin voittanut Joonas Keskiaho, joka on niin ikään käynyt tällä kaudella ajamassa yhden kilpailun Yhdysvalloissa ja on tällä kaudella jo voittanut kaikki kolme Snowcrossin SM-osakilpailua.

Muita kärkinimiä kisassa tulevat olemaan Bothnia Cupin pronssille 2021 yltänyt Kemin Miika Lammi. Lammi kävi hakemassa kauden avauskilpailusta Ruotsin Östersundista voiton. Voiton kovuudesta kertoo se, että mukana oli myös Sahlsten.

Ruotsalaisista kannattaa huomioida myös Emil Hansson, joka on usein ollut kärkipäässä Oulun Stadionilla, sekä John Malmström, joka on myös ajanut Yhdysvalloissa tällä kaudella. Norjalaisia edustavat Robert Lunden ja Ole-Herman Sjögren.

Oululaisia Bothnia Cupissa edustavat Aleksi Rehu, joka oli viime vuonna Bothnia Cupissa peräti kuudes, sekä Jonas Laakkonen, joka oli seitsemäs.

Kolmantena Oululaisia edustaa viime kauden Pro Lite luokan SM-pronssimitalisti ja vasta täksi kaudeksi Pro-luokkaan noussut Hermanni Aitto-oja.

Tapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi palvelussa ja lippuja saa myös portilta. Lisäksi kilpailut seurattavissa myös Livestriimin kautta osoitteesta www.solidsport.com/snowcrossoulu <http://www.solidsport.com/snowcrossoulu>

Tapahtuman etenemistä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa @snowcrossoulu.

Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta www.snowcrossoulu.com <http://www.snowcrossoulu.com>