Suomen Moottoriliiton Non-sport-työryhmä ja Touring Finlandia Moottorikerho ry kokoontuivat yhteistyön merkeissä 6.5.2024

7.5.2024

Otsikon osapuolet kokoontuivat SML:n tiloissa tavoitteena syventää yhteistyötä sekä löytää täysin uusiakin tapoja edistää matkamotoristin harrastusmahdollisuuksia. Ajatusten vaihdossa olivat TFMK:n puolelta Ari Toivanen, Jan Andersson ja Timo Toikkanen sekä SML pääsihteeri Ville Salonen, Non-sport-työryhmästä Jukka Lainkari ja Jari Heinilä.

Teksti: Jari Heinilä. Kuva: Kaisa Lökfors

Kevään Helsingin MP-näyttelyssä heräsi idea FIM Mototour of Nations-tapahtuman järjestämisestä Suomessa. Mototour of Nations on ajotapahtuma, jossa jokaiseen päivään kuuluu ajoretki ja tutustuminen nähtävyyksiin matkan varrella. Osallistujamäärä on rajoitettu 220 osallistujaa ja keskuksena esim. paikallinen hotelli. Keskustelun päätöksenä tapahtumaan lähdetään suunnittelemaan joko kesälle 2026 tai 2027. Tapahtumat ovat FIM:n alaisia, joten Ville Salonen ja Jukka Lainkari ovat alustavasti yhteydessä päättäjiin. Ideointi tulevan ajotapahtuman paikasta ja ohjelmasta alkaa välittömästi. Kauden 2024 Mototour of Nations on Espanjan Granadassa 28.-30.8.2024.

Palaverin päätteeksi vaihdettiin ajatuksia muista yhteistyön muodoista. Aktiivitoimijoiden ”vaihto” nähtiin molemmin puolin kannatettavana ideana. Esimerkiksi matkamotoristit voisivat toimia vaikkapa ratatuomareina SML:n kilpailuissa ja vastavuoroisesti kisajärjestäjät vaikkapa liikenteen ohjaajina TFMK:n tapahtumissa. SML järjestää tarvittavien lisenssien koulutuksia, tavoitteena myös Touring Steward-lisenssikoulutus.

Lisätietoja:

Jari Heinilä

0500-816549

heinila.jari@gmail.com