Super Enduro, X-trial ja Minisupermoto mukana SM-viikon ohjelmassa

3.6.2019

Lähde: SM-viikon tiedotus
SM-viikon ohjelma alkaa 4.7.2019

SM-viikko tuo Vantaalle urheilun jännitystä, iloa ja draamaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtuman alustava kilpailuaikataulu on nyt julkaistu.


Nähtävää ja koettavaa riittää katsojille yllin kyllin, kun yli tuhat urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 23 lajin SM-mitaleista maalla, vedessä ja ilmassa. Kaikkiin SM-viikon kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy.

SM-viikolla ovat mukana biljardi, istumabeachvolley, jousiammunta, kahvakuula, kanoottipoolo, karting, kortteliajo, trialpyöräily, kriketti, kädenvääntö, lacrosse, maahockey, minisupermoto, super enduro, X-trial, taitolento, padel, roller derby, rantahengenpelastus, taekwondo, ultimate, golf ja rantavesipallo.

–SM-viikko tuo tänäkin kesänä upealla tavalla näkyviin suomalaisen urheilun monipuolisuuden. Vantaalla on peräti kahdeksan lajia, jotka ovat mukana SM-viikolla ensimmäistä kertaa. Neljän päivän aikana on luvassa taatusti mielenkiintoista katsottavaa katsojille sekä paikan päällä että television ääressä, kertoo SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Mitä? Missä? Milloin?

SM-viikko avataan torstaina 4. heinäkuuta näyttävästi ja vauhdikkaasti, kun Vantaan Vauhtikeskuksessa mitaleita tavoitellaan kaksipyöräisin menopelein trialpyöräilyn, minisupermoton, X-trialin ja super enduron SM-kisoissa. Malmin lentokentällä ilmojen huimapäät aloittavat omat kolmipäiväiset moottori- ja purjetaitolennon SM-kisansa.

Perjantaina Myyrmäki täyttyy urheilijoista, kun istumabeachvolleyn, kortteliajon, beach ultimaten, kahvakuulaurheilun ja biljardin maamme mestaruuksista kilpaillaan niin sisällä kuin ulkona. Näistä kaksi ensin mainittua ratkaisevat mestaruudet perjantaina, muut jatkavat kisaamista vielä lauantaina. Perjantaina ensiesiintymisensä SM-viikolla tekevät padel ja speedgolf. Lisäksi maahockey ja kriketti aloittavat koko viikonlopun kestävät SM-mittelönsä Tikkurilan urheilupuistossa.

Lauantai on tuhti sporttipäivä, kun peräti 15 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa. Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja kädenväännöstä kartingiin ja roller derbystä rantahengenpelastukseen. Tarjolla on niin kamppailua (taekwondo) ja tarkkuutta (jousiammunta) kuin märkiä palloilulajejakin (rantavesipallo ja kanoottipoolo).

SM-viikon päätöspäivänä sunnuntaina ratkeavat joukkuelajien (lacrosse, maahockey, kriketti, kanoottipoolo ja rantavesipallo) sekä jousiammunnan mestaruudet. Vauhtikeskuksessa ajetaan kartingin SM-pisteistä.

Alustava aikataulu suorituspaikkoineen löytyy osoitteesta https://www.sm-viikko.fi/sm-viikko/sm-viikko/aikataulu/

Aikataulu on alustava, mahdolliset muutokset ilmoitetaan sekä SM-viikon että lajien/kilpailuiden omissa viestintäkanavissa.