Vuoden 2023 kelkkailuteko kunniakirjan saaja palkittiin Rovaniemen Kelekkamessuilla 4.11.2023

7.11.2023

Suomen Moottoriliiton moottorikelkkamatkailuryhmä lanseerasi uuden kelkkailuteko kunniakirjan, joka korvaa vuoden vapaa-ajankelkkailija valinnan. Vuoden kelkkailukohde valinta pitää välivuoden ja palannee kuvioihin jälleen ensi vuonna. Vuoden kelkkailuteko kunniakirja voidaan myöntää henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt matkailukelkkailun toimintaedellytyksiä, näkyvyyttä sekä positiivista julkikuvaa.

Joni Maununen, kunniakirja sekä ”Terttu”-Lynx

Vuoden 2023 kelkkailuteko kunniakirja ojennettiin ivalolaiselle kelekkamies Joni Maunuselle. Joni aloitti kelkkailun jo 4-vuotiaana, ja harrastuksesta on vuosien myötä tullut rakas elämäntapa. Seikkailua ja hauskanpitoa niin lumella kuin vesicrossissa. Hänellä on somessa valtava määrä seuraajia, joille hän vastaa kysymyksiin ja jakaa avoimesti arvokasta tietotaitoaan eteenpäin. Pääsiäisenä 2023 hän teki uskomattoman kahden viikon kevätretken halki koko Suomen, vaikka lumi oli paikoitellen vähissä. Ensin Ivalosta etelään Suomenlahdelle, josta Imatran kautta takaisin kohti pohjoista itärajaa myötäillen. Lopulta takaisin lähtöpisteeseen Ivaloon Jäämeren ja Kilpisjärven kautta, yhteensä 5523 kilometriä. Retki sai laajan positiivisen näkyvyyden ja osoitti, että oikealla suunnittelulla ja varusteilla voidaan kelkallakin saavuttaa turvalliset yhteydet vaikeissakin olosuhteissa.

Tyylilleen uskollisesti Joni saapui Ivalosta Rovaniemen messuille kelkalla. Samalla ”Terttu” Lynxillä, millä hän taivalsi pitkän kevätretken. Nyt 355 kilometrin matka messuille kesti 13 tuntia 3 minuuttia. Maununen oli saamastaan tunnustuksesta vilpittömästi otettu ja myös yleisö piti valintaa oikeaan osuneena. Jonin matkaan kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin hänen blogissaan ”Unohtumaton seikkailu”.

Rovaniemen Kelekkamessut jatkoi kansainvälistä suosiotaan ja järjestelyt toimivat jälleen hyvin. SML MK-matkailuryhmä toivottaa kaikille kelkkailijoille turvallista ja pitkää ajokautta.

 

Teksti: SML MK-matkailuryhmä/Jari Heinilä Kuva: Jukka Lainkari