Wiik ja Mäntylä motocrossin EM-kilpailuissa Puolassa

6.5.2024

Daniel Wiik ajoi ensimmäisessä EM-kilpailussaan EMX65-luokassa sijalle 14. Melissa Mäntylän sijoitus naisten kolmannessa EM-osakilpailuissa oli 12.

Teksti: WS Junior Racing Team tiedotus / Kuva: WS Junior Racing Team albumi

Kuva: Daniel Wiik, Melissa Mäntylä

Puolan Obornikin rata on hieman kovempi hiekkarata, mutta vaikeustasoltaan haastava ja vaativia hyppyreitä on huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Helteinen keli antoi lisäksi oman haasteensa kuljettajille viikonlopun aikana. Lauantaina ajettiin harjoitukset, aika-ajot ja karsintaerät. Molemmilla kuskeilla oli huonoa tuuria ja tekniikkamurheita.

WS Junior Racing Teamin kuljettaja Daniel Wiik aloitti kansainvälisen kilpailukautensa viikonloppuna Puolassa, jossa ajettiin EMX65-luokan ensimmäinen kaksipäiväinen osakilpailu. Sunnuntain ensimmäisessä erässä Wiik sai huonolta lähtöpaikalta hyvän startin ja ajo erässä oli kauttaaltaan hyvää. Wiik pysyi hienosti 15 joukossa ja oli parhaana suomalaisena maalissa sijalla 11. Toisen erän lähtö epäonnistui. Erän aikana ajo oli nousujohteista, mutta kärki oli jo liian kaukana ja maalissa Wiik oli 18.

- Eilinen oli epäonninen päivä, mutta onneksi ei sattunut pahemmin, vaikka kilpakumppani hyppäsi hyppyristä päälleni. Kuumuus ja erittäin vaativa rata olivat sellaista, johon Suomessa ei ole totuttu ja se otti toki voimille enemmän. Ajooni olin tyytyväinen. Sunnuntaina pystyin ajamaan ilman jännittämistä, mutta toinen erä oli rankka, Wiik kertoi.

EMX65-luokan muista suomalaisista kuskeista Mikke Lindström ajoi sijalle 11, Felix Lind sijalle 13 kolmastoista ja Oliver Lind sijalle 27.

Mäntylä kahdestoista

WS Junior Racing Teamin kuljettaja Melissa Mäntylän kolmas osakilpailu naisten EM-kilpailuissa on ollut flunssaisena erittäin raskas. Sunnuntaina ensimmäisen erän startti oli hyvä. Myös ajo oli alkuerässä hyvää, mutta loppuerää kohden Mäntylän voimat alkoivat loppua ja maalissa sijoitus oli13. EMXWomen 125-luokassa Mäntylä oli seitsemäs. Toisessa erässä lähtö oli jälleen hyvä ja toisella kierroksella Mäntylä nousi 10 joukkoon. Muutama kuljettaja meni kuitenkin erän aikana ohi ja maalissa sijoitus oli13. EMX 125 -luokassa Mäntylä oli kuudes.

- Viikolla alkanut flunssa ja kova helle kilpailuissa olivat raskas yhdistelmä. Lauantain tekniset murheet eivät onneksi sotkeneet sunnuntain eriä. Taso oli kilpailuissa kova ja tuloksellisesti olen ajooni kuitenkin ihan tyytyväinen, Mäntylä totesi.

Seuraavaksi Wiik aloittaa kilpailukauden Suomessa. Vantaalla ajetaan 12.5. MX-Liigan ensimmäinen osakilpailu MX65-luokassa. Mäntylä aloittaa puolestaan Suomen kilpailut Sipoossa 19.5. SM-motocrossin merkeissä. 

Seuraava EM-osakilpailu ajetaan toukokuun lopussa Viron Pärnussa, jonne myös Wiikin ja Mäntylän on tarkoitus lähteä kilpailemaan.

Päivän tulokset: https://wyniki.motoresults.pl/en/2024/Motocross/ME/Motocross-European-Championships%2C-North-Europe-Zone-%26-EMX-Women/e_3776