AVI on 5.6.2020 tarkentanut rajoitusten tulkintaa kilpailijoiden ja toimitsijoiden määrästä kilpailutapahtumassa

8.6.2020

Aluehallintovirasto on tarkentanut tulkintaa, koskien yleisön lisäksi erillisellä alueella toimivien toimitsijoiden ja urheilijoiden määrää kilpailutapahtumissa
 

6. Mitä tarkoitetaan enintään 500 henkilön osallistujamäärällä?

1.6. alkaen on mahdollista järjestää sisätilassa tai rajatussa ulkotilassa enintään 500 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous, jos toteutuksessa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. THL:n ja OKM:n ohjetta on noudatettava tapahtumissa, joissa on 51-500 osallistujaa. 

Kun yleisö on erillään artisteista, urheilijoista tai muista toimijoista, yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön. Yleisön määrään ei siis lasketa mukaan yleisöstä erillään olevia urheilijoita, artisteja tai toimitsijoita. 

Yleisöstä erillään oleviin urheilijoihin, huoltohenkilökuntaan, toimitsijoihin ja vastaaviin henkilöihin sovelletaan kuitenkin omaa 500 henkilön rajoitustaan. Isossa urheilutapahtumassa voi siis olla yleisöstä erillään korkeintaan 500 urheilijaa toimitsijaa tai vastaavaa henkilöä.

Toisin sanoen esimerkiksi isossa urheilutapahtumassa  

- yleisöä ja yleisön kanssa samoissa tiloissa olevia voi olla korkeintaan 500 henkilöä  

- urheilijoita ja muita yleisöstä erillään olevia voi olla korkeintaan 500 henkilöä  

Hallitus suosittelee, että myös alle 50 henkilön kokoontumisissa ja yleisötapahtumissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta.

Päivitys 5.6.2020: Lisätty tieto, että urheilijat ja muut yleisöstä erillään olevat henkilöt muodostavat oman tapahtumansa.