AVI on päivittänyt Etelä-Suomen ja Päijät-Hämeen alueiden kokoontumisrajoituksia

9.7.2021

Päivitetty 16.7.2021

Kokoontumisrajoitukset ovat erilaiset eri puolella Suomea.

Huom. Kokoontumisrajoituksia koskevissa määräyksissä viitataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeeseen turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä:

Löydät kokoontumisrajoitukset paikkakunnittain täältä:

Alla on myös luettelo voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Kunnat voivat päättää alueillaan kokoontumisrajoituksista, jotka ovat vielä tiukemmat kuin alla kuvatut.

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.

 • Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue:

   Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa:
   Määräys ajalle 15.6.-10.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 14.6.2021 julkaistussa tiedotteessa ja 10.8.2021 julkaistussa tiedotteessa.
    

  • Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alue:
   Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on tehnyt oman päätöksen kokoontumisrajoituksista Lahden alueelle 2.7.2021 eteenpäin. Lisätietoa 1.7. julkaistussa tiedotteessaAvautuu uudessa välilehdessä, Avautuu uudessa välilehdessä.
 • Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialue

  • Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alue:

   Turku, Raisio, Salo, Kaarina, Parainen:
   Määräys ajalle 9.7.-8.8.2021: Voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään. Lisätietoa on 9.7.2021 julkaistussa tiedotteessa.