Suomen Moottoriliiton nimeämät maajoukkueet International Six Days enduroon, joukkueiden maailmanmestaruuskilpailuun 30.8.2021-4.9.2021, Piemonte, Italia

22.7.2021


Suomen Moottoriliiton nimeämät maajoukkueet International Six Days enduroon, joukkueiden maailmanmestaruuskilpailuun 30.8.2021-4.9.2021, Piemonte, Italia

World Trophy        

Eemil Pohjola, Honda, E2
Roni Salin, Husqvarna, E3
Samuli Puhakainen, TM, E1
Pyry Juupaluoma, Husqvarna, E1

Varalla: Eetu Puhakainen


Junior World Trophy

Roni Kytönen, Honda, E1
Hermanni Haljala, TM, E1
Peetu Juupaluoma, Husqvarna, E3

Suomea edustavien kuljettajien Delegaatti: Pekka Kulju

Suomen enduromaajoukkueet lähtevät Italiaan ajatuksella: Nuorille näyttöpaikka

Suomen enduromaajoukkueet World Trophyssä ja Junior World Trophyssä on valittu näyttöjä osaamisestaan antavien tulevaisuuden kuljettajien miehittäessä valtaosan paikoista. Lajipäällikkö Jari Kakko myöntääkin menestyspaineiden olevan Junior World Trophhyn puolella ja tähän on kuljettajien valinnoissa tehty tietoinen painotus. ” Suurimpana haasteena ovat olleet World Trophyssä kuljettajien valitseminen 3 eri luokkaan ja tässä Roni Salin vaihtaa kalustoa suurempaan pyörään, millä hänet on normaalisti totuttu kilpailevan”, Kakko toteaa. ” Junior World Trophyn puolella kuljettajia tulee olla kahdessa luokassa nimettynä ja luontevinta oli Peetu Juupaluoman kohdalla tehdä kalustossa muutos 300 kuutioiseen pyörään.”

Roni Kytösen loukkaantuminen Viron MM-osakilpailussa ei ole vielä vaikuttanut Junior joukkueen kokoonpanoon. ”Tilannetta seurataan Ronin ja häntä hoitavan Lääkärin kanssa ja jos tilanne ei salli hänen osallistumistaan, muutokset ovat tehtävissä nopeassa aikataulussa.” Varamiestä Junior joukkueeseen ei ole vielä nimetty.

Kakko muistuttaa Six Days kilpailun olevan edelleen se nuorten kuljettajien paras ”Näyteikkuna” antaa suorituksistaan merkintöjä Tallipäälliköiden muistikirjaan. ” Joukkueissa on tuleville vuosille lahjakkuutta, voittamisen nälkää ja jos mikä, niin tämä on paikka antaa näyttö omasta osaamisestaan”, Kakko mainitsee lopuksi.

Lisätiedot:

Jari Kakko
Enduron lajipäällikkö
0500 506 552
jari.kakko@tammerbrands.fi


Tiedote:

Kai Leinonen
Enduron SM-sarja Vt-tiedottaja
040 939 6666
elakelaisaalis@gmail.com

Kuvassa Eemil Pohjola #46
Krediitti: Kai Leinonen