Uudenmaan alueen koronarajoitukset sekä tilanne Suomessa moottoriurheilun näkökulmasta

23.11.2020

Koronapandemia -tilanne on heikentynyt olennaisesti erityisesti Eteläisessä Suomessa ja Aluehallintovirasto on julkaissut tiedotteen Uudellamaalla maanantaina 23.11. voimaan tulevista uusista koronaan liittyvistä rajoituksista. Myös viime päivinä on julkaistu tietoja uusista joulukuussa voimassa olevista rajoituksista, joista tiedotamme heti kun viranomaiset julkaisevat uutta tietoa.

Vaikka rajoitukset ovat tällä hetkellä kohdistettu Uudenmaan alueelle, on tärkeää, että suhtaudumme tilanteen tuomiin riskeihin sen vaatimalla vakavuudella, kun pohdimme moottoriurheilutapahtumia ja jäsenkerhojen toimintaa. Tärkeää on käydä avointa keskustelua ja pohtia sitä, miten voimme omassa toiminnassamme vaikuttaa pandemian leviämisen ehkäisemiseen. Vastuu on meidän kaikkien kannettavana.

On huomioitava, että ihmiset liikkuvat Suomessa eri alueiden välillä, mikä on omiaan lisäämään riskiä pandemiatilanteen pahenemisessa myös muualla Suomessa.

SML kehottaa kaikki jäsenkerhoja noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikessa toiminnassa ja huomioimaan tarkasti viranomaisten ohjeet kuten muun muassa maskisuositukset ja kaikki erityisjärjestelyt tapahtumia tai toimintaa järjestettäessä. Varikolla ja harjoittelualueilla on pyrittävä kaikin tavoin minimoimaan fyysiset kontaktit ja varmistamaan, että turvaetäisyydet täyttyvät kaikessa toiminnassa. Kyse on meidän kaikkien turvallisuudesta! Huomioikaa siis kaikki lähimmäiset ja muut toimintaan osallistuvat. Karanteenit ja mahdolliset altistumiset vaikuttavat laajasti kaikkiin kanssaihmisiimme.

Olemme moottoriurheilun osalta selvinneet hyvin kesän kilpailukaudesta ja jotta myös loppuvuosi etenee kaikkien osallistujien terveys huomioiden, on tärkeää yhdessä huomioida tarvittavat varotoimet, kanssaihmisten terveys ja noudattaa kaikkia suosituksia viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ville Salonen
Pääsihteeri
SML ry


HUOM! muista tarkistaa ajankohtaiset rajoitukset AVIn sivuilta
AVI:n tiedote:

Tilaisuuksien kieltäminen on välttämätöntä heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja laajamittaisempien rajoitusten tarve.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoama koronakoordinaatioryhmä on todennut 19.11. pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa. Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa, 13.12.2020 saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat alueella välttämättömiä, koska tautitilanne on heikentynyt tähänastisista rajoituksista huolimatta. Marraskuun ajan alueella on voinut järjestää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos niissä on noudatettu ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille.

Myös yksityistilaisuuksissa on syytä noudattaa suosituksia

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin. Sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat antaa yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan.

On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, kannattaa jättää tässä tilanteessa pois.

Päätös yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä 23.11.-13.12.2020 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella julkaistaan aluehallintoviraston verkkosivuilla (http://www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot) 20.11. klo 15. Päätös perustuu tartuntatautilain 58. pykälään.

Lisätietoa: