Presidentti Sauli Niinistön tervehdys SML:lle ja jäsenistölle. Lue koko tervehdys täältä!

14.11.2022


Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö lähetti onnittelu tervehdyksen Suomen Moottoriliittolle ja sen jäsenille. Tässä tervehdys kokonaisuudessaan.

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Taitoa ja nopeutta. Päätöksiä sekunnin sisään. Tätä kaikkea vaaditaan moottoriurheilussa, joka on suomalaisten verissä. Moottoriurheilu on myös vauhdin hurmaa ja vaaran tunnetta. Liian innokas ohitus tai arvaamaton käännös voi johtaa kohtalokkaaseen kaatumiseen. Kiinnostus moottoriurheilua kohtaan kertonee jotain suomalaisuudesta. Pitkä tie ja sen tyhjyys puhdistavat moottoripyöräilijän mielen.

Moni ei arvaakaan kuinka sosiaalista moottoriurheilukin voi olla. Motoristeilla on aikaa puida kisan käänteitä katsomossa. Varikolla luodut ystävyyssuhteet kantavat elämän läpi. Omistautunut jäsenkunta on juhlavuottaan viettävän liiton kivijalka. Suomalainen moottoriurheilu näyttäisi aivan toiselta ilman vapaaehtoisten korvaamatonta työtä.

Suomi on maailman menestynein moottoripyöräurheilumaa, kun menestys suhteutetaan väkilukuun. Myös tänä vuonna suomalaiset ovat saavuttaneet menestystä maailmalla niin MM- kuin EM-kilpailuissa. Maamme-laulu on jo tuttu kansainväliselle yleisölle.

Toivotan Suomen Moottoriliitolle mitä parhainta 100-vuotisjuhlaa. Pidetään Suomi myös jatkossa moottoriurheilun paalupaikalla.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti