Liittokokous 2021

SML ry liittokokouskutsu
SML:n liittokokouksen työjärjestys 11.5.2021
SML:n vuosikertomus 2020, liite 1
Esitys SML:n sääntöjen muutoksiksi, liite 2
Liittokokouksen työjärjestyksen liite 3
Liittokokouksen työjärjestyksen liite 4

Liittokokouksen työjärjestys ja liitteet on julkaistu 22.4.2021
Liittokokouskutsu julkaistu ja lähetetty jäsenille 26.3.2021

HUOM ilmoittautumiset kokouskutsun mukaisesti SML:n toimiston sähköpostiin office@moottoriliitto.fi 6.5.2021 mennessä!!

Suomen Moottoriliitto ry:n vuosikokous 2021 järjestetään keskiviikkona 11.5.2021 kokonaisuudessaan etäjärjestelyin. Kokoukseen voi osallistua kerhon valtuuttaman henkilö Teams-yhteydellä. Kokouskutsu julkaistaan sääntöjen mukaisesti 6 viikkoa ennen kokousta.

RY-sääntöjen mukaisesti liittokokous järjestetään huhti-toukokuussa ja asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina, koronarajoitusten vahvistuttua. 

Muistutuksena liittokokouksen tärkeistä päivämääristä seuraavaa:

Edustuskelpoisuus: 
Jäsenyhdistys, joka on tammikuun 31. päivään mennessä suorittanut kaikki maksut edelliseltä tilikaudelta, on oikeus lähettää liittokokoukseen enintään kaksi edustajaa.

Esitykset:
Asiat, jotka liiton jäsenyhdistys haluaa käsiteltäväksi liittokokouksessa, on pitänyt esittää kirjallisesti liiton hallitukselle ennen helmikuun 1. päivää.

Henkilöesitykset:
Henkilöistä, joita jäsenyhdistys haluaa esittää liiton hallitukseen, tulee tehdä kirjallinen esitys ja näiltä esitetyiltä henkilöiltä tulee saada kirjallinen suostumus. Esitykset tulee toimittaa Suomen Moottoriliittoon ennen maaliskuun 1. päivää. (office@moottoriliitto.fi).


Erovuoroiset
1. varapuheenjohtaja
Henri Saari, Heinolan Moottorikerho ry

Hallituksen jäsenet
Ilkka Heinäaho, Konneveden Moottorikerho/UA ry
Pasi Jaatinen, Vantaan Moottorikerho ry
Tarmo Kumpula, Oulun Moottorikerho ry
Petri Niemelä, Hyvinkään Moottorikerho ry
Mika Saroma, Vamu MC ry
Jouni Seppänen, Pirkan Moottorimiehet ry

Määräaikaan mennessä on toimitettu seuraavat esitykset 1. varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi.

1. varapuheenjohtaja
Henri Saari, HeMK

Hallituksen jäsenet
Ilkka Heinäaho, Konneveden Moottorikerho/UA ry
Tarmo Kumpula, Oulun Moottorikerho ry
Ari Leinonen, Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerho ry
Patrick Manner, Helsingin Moottorikerho ry
Petri Niemelä, Hyvinkään Moottorikerho ry
Jouni Seppänen, Pirkan Moottorimiehet ryHallituksen jäseniksi ehdolla olevien henkilöesittelyt:

Ilkka Heinäaho


Käytettävissä Suomen Moottoriliitto ry:n hallituksen jäseneksi Konneveden Moottorikerho/UA ry:n esityksestä kevään 2021 liittokokouksen niin valitessa.
Koulutus: Diplomi-insinööri (TKK/Otaniemi), konepajatekniikka ja polttomoottoritekniikka

Työ:
Teknillisen oppilaitoksen lehtori 7v
Konepajan verstaspäällikkö 2v (Kone oy/HML)
Palvelutoiminnan johtaja 2v (Jyväskylän Teknillinen oppilaitos).
Yrittäjä, CAD/CAM ohjelmistotoimittaja vuodesta 1989 (Camaster oy)

Moottoriurheilun hallinnollinen kokemus:
Konneveden Moottorikerhon jäsen alkaen 1966
Yli 30 vuotta KonnMK/UA:n hallituksessa, mm. puheenjohtajana
Vuodesta 1999 SML:n hallituksen jäsen, mm. varapuheenjohtajana
FIM Senior techincal steward, kansainvälisten kilpailujen katsastuspäällikkö. Toiminut EM, MM kilpailuissa Moto-Crossissa, Maaratakilpailuissa, Speedwayssä, Endurossa, Kelkkacrossissa
Toiminut Valvojana, tuomariston jäsenenä, kilpailunjohtajana
- A-lisenssi

Aktiiviura moottoripyöräkilpailijana:
Yli 150 eri pyörällä kilpaillut
MM, EM, SM -tasolla Endurossa, RR:ssä, Maaradalla, Jääradalla, Moto-Crossissa. Esimerkiksi Päijänneajossa läpi 18 kertaa. Six-Days:ssä 4 kertaa, Imatran ajoissa 2 kertaa

Tuloksia voi katsella www.moottorikerho.com

Toiminnastani SML:n hallituksessa, olen ollut aloitteellinen esimerkiksi seuraavissa:

Esitin Nita Korhosta FIM: naiskomissioon. Jatko on historiaa
Olen ollut ajamassa Lajiryhmä -toiminnan käynnistämistä ja määrittelyä
Olen esittänyt Lajikummi -konseptia. Siinä SML:n hallituksen jäsenille vahvistetaan kullekin eri lajit joiden toiminnasta raportoin hallituksen kokouksissa ja toimii linkkinä omien lajiensa lajipäällikön ja hallituksen/toimiston välillä
Osallistunut aktiivisesti SML:n toimiston uudelleen järjestelyihin
Osallistunut sääntötyöhön yhdessä toimiston ja hallituksen jäsenten kanssa. Niin kuin pitääkin.

Tavoitteet:
Reilun vuosi siitä kun toimiston uudelleen järjestelyt ja rekrytoinnit onnistuneesti tehtiin on aivan uutta dynamiikkaa hallintoon syntynyt. Yhdessä hyvähenkisen hallituksen kanssa on hyvä toimintaa jatkaa ja kehittää.
Haasteita tulee eri tahoilta ja on syytä huomioida yleisön mielenkiinnon ja lajien muuntumisen vaikutukset. Onko muutettava lajien konsepteja, ehkä uudenlaisia lajeja esimerkiksi harrastustoimintaan. Hyvä esimerkki on Cross-country. Siinä on sekä huippu-urheilun ja harrastustoiminnan toimiva yhdistelmä.
Nuorisotoimintaan on viritteillä ennenäkemätöntä. Sitä pitää liiton tukea.
Taloudelliset haasteet edellyttävät ”suu säkkiä myöten” toimimista. Huippu-urheilun tukemisessa on käytettävä harkintaa
Lopulta on aloitettu ensimmäinen suunnitelmallinen yhteistyö varainhankinnassa. Sitä seurataan ja tuloksia odotetaan
”Kentän ääntä” on kuunneltava. Erityisesti seurojen toiminnan tukemiselle on kehitettävä käytäntöjä. Mottia on hienosäädettävä vaikka se onkin jo kohtuullisesti toimiva.
SML:n strategian kehittäminen on tärkeää. Voi olla, että edustuksellisuutta ja hallituksen kokoonpanoakin täytyy kriittisesti tarkastella

Motto: ”Hyvin suunniteltua ei ole vielä edes aloitettu”

Tarmo Kumpula


 

Olen 60-vuotias Oulun insinööri , ja toimin projektipäällikkönä suuressa kansainvälisessä tietoliikenne yrityksessä, jossa olen työskennellyt jo 33 vuotta.
Olen koko ikäni seurannut moottoriurheilua , mutta varsinaiseen kerho ja järjestötoimintaan tulin mukaan 2000-luvun alussa.

Olen osallistunut kilpailujen järjestelyihin monessa roolissa – ratatuomarina, kilpailusihteerinä , tuomarina , tuomariston sihteerinä ( JSPW ) mainosmyyjänä ja  rahastonhoitajana.

Jääspeedway-, motocross- ja supermoto  ovat tulleet tutuiksi järjestelypuolelta .Oulun moottorikerhossa olen toiminut rahastonhoitajana 16 vuotta ja viimeiset 9 vuotta myös puheenjohtajana.

Moottoriliitonhallituksessa olen työskennellyt vuodesta 2015 ja olen kokenut , että sieltä voin edistää moottoriurheilua ja osaltani auttaa sekä edistää SMLn toimintaa.

Nykyisin ajeluni teen moottorikelkalla tai kesällä matkamoottoripyörällä. Ajamisen lisäksi olen kiinnostunut ajokkien tekniikasta .

Vaikka COVID mullisti yhteiskunnan ja moottoriurheilun viimeisen vuoden aikana - tilanne josta toivottavasti pääsemme pian takaisin normaaleihin tapahtumien järjestelyihin - niin pitkällä tähtäimellä moottorikerhojen toiminta perinteisessä muodossaan on muutosten ja uusien haasteiden edessä ja haluaisinkin olla mukana aktiivisesti vaikuttamassa siihen miten ne kohdataan .

Yksi keskeinen kysymys on aktiivisten harrastajamäärien lisääminen sekä nuorten , että aikuisten osalta. Toinen olennainen asia on kilpailutoiminta , miten voisimme edistää kilpailujen järjestelyjä ja madaltaa kynnystä niidenjärjestämiseen. Parhaat edellytyksen vaikuttamiselle ovat  SMLn hallituksessa .

Minulla on kokemusta maantieteellisesti hajautetusta toiminnasta kansainvälisessä ympäristössä . Työkieleni on luonnollisesti englanti. Olen hyvä organisoimaan ja ideoimaan . Pidän kiinni sovituista asioista . Olen oppinut etsimään kompromisseja erilaisten näkemysten ja kulttuurien välillä .

Olen nauttinut SMLn hallituksessa työskentelystä ja koen sen kehittyvän positiiviseen suuntaan .


Ari Leinonen

Nimi: Ari Leinonen
Ammatti:  Lehtori
Koulutus  DI, KTM, KM, MHT
Siviilisääty Naimisissa, kaksi aikuista lasta ja kissa.
Harrastukset: Metsästys, kalastus mökkeily , moottoriurheilu, talvella laskettelu, järjestötoiminta

Luottamustehtävät: Imatran moottorikerho- hallituksen jäsen, rr-jaosto, museojaosto, kilpailutoimikunta,  Aiemmin toimin VMPK:n hallituksessa  (Veteraanimoottoripyöräklubi) , Japsistarat (Japanilaiset moottoripyörät) aktiivijäsen,  SVKMK (Suomen veteraanikilpamoottoripyöräklubi)  aktiivijäsen - ajan jonkin verran itsekin. 

Kansainvälinen toiminta:
Storico Benelli club Italia aktiivijäsen , -verkostoituminen Italia,  Saksa, Hollanti, Iso Britannia, Ranska
Skandinavian Benelli club aktiivijäsen, - verkostoituminen, Ruotsi, Norja, Tanska, Suomi

Taustaa:
Vuosien saatossa olen  opiskellut  erilaisia yliopisto-opintoja.  Työura Mikkelin seudulla on ollut opetuspuolella  eri oppilaitoksissa. Viimeiset  15- vuotta työnantajana on ollut Savonlinnan ammattiopisto Samiedu; oppiaineina kaupalliset aineet ja yhteiskuntatieteet sekä muita oppiaineita tarpeen mukaan.  Eläkkeelle päästyäni vapaa-aikaa on jäänyt erilaisille harrastuksille ja muulle toiminnalle.

Seuraan mielelläni maailman tapahtumia ja muutenkin pyrin olemaan ajan tasalla muista tapahtumista.  Moottoriurheilu on ollut ja on edelleenkin lähellä sydäntä. Olen mielestäni ikäisekseni hyvässä kunnossa. Salilla pyrin käymään kaksi kertaa viikossa ja muutenkin harrastan hyötyliikuntaa.  Lueskelen jonkin verran kun hyvältä tuntuu.


Patrick Manner

Tervehdys,

Olen Patrick Manner 51v ja prätkäjätkä!
Oman aktiiviurani jälkeen olen lähes koko aikuisikäni tehnyt töitä moottoripyörien parissa, joista viimeiset kymmenen vuotta Oy Brandt Ab:llä Hondan myyntipäällikkönä. Lisäksi olen vahvasti mukana eri moottoriurheilulajien kilpatoiminnassa, luomassa nuorille kuljettajille mahdollisuuksia tavoitteidensa toteuttamiseen, auttamalla tarvittavien resurssien hankkimisessa. Kerhotoiminta on viime vuosina kiireiden takia rajoittunut lähinnä kilpailunjohtajana toimimiseen Vantaan Moottorikerhon motocross kilpailuissa. 

Uskon vahvasti että pitkän ja varsin laaja-alaisen kokemukseni johdosta pystyn antamaan merkityksellisen panoksen Suomen Moottoriliiton hallitustyöskentelyyn ja olemaan mukana tarvittavien uudistusten ideoimisessa vieläkin paremman lajiliiton luomiseksi.

-Pake-


Petri Niemelä

Olen Petri Niemelä, IT-alan yrittäjä Nurmijärveltä. Suomen Moottoriliitto ry:n hallituksen jäseneksi minua on esittänyt Hyvinkään Moottorikerho ry.

Viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana olen päässyt oppimaan ja kokemaan todella paljon erilaisia asioita, niin kilpailemisesta Suomessa, Virossa ja Latviassa kuin kerhotoiminnasta, kilpailuiden järjestämisestä ja lajiryhmätoiminnastakin, sekä viimeisimpänä SML:n hallituksen toiminnasta yhden kauden ajan.

Olen osallistunut aktiivisesti talkoisiin useissa kerhoissa ympäri Suomen. Hyvinkään Moottorikerhon hallituksessa olen ollut kaksi kautta. Kilpailuissa olen ollut lähes kaikissa rooleissa, portinvartijasta ja lipunmyyjästä valvojaksi saakka. Olen myös ollut useissa kilpailuissa kuuluttajana ja tv-kommentaattorina. Olen suorittanut A-toimitsijalisenssin, FIM kilpailusihteeri-, kilpailun johtaja- ja kaikkien lajien katsastuspäällikkölisenssit sekä viimeisimpänä FIM Superlisenssin. Vuonna 2021 järjestettävässä MXGP-kilpailussa tulen olemaan apulaiskilpailunjohtajana.

Motocross lajiryhmässä olen ollut seitsemän vuotta, vastuualueenani säännöt, kilpailijaluokitukset ja tiedottaminen. Olen myös aktiivisesti osallistunut rataluokitusten tekemiseen sekä erilaisten lajiryhmän järjestämien koulutus- ja tiedotustilaisuuksien järjestämiseen.  Kaudella 2021 kierrän viidettä vuotta kotimaisia Motocross-kilpailuja lajiryhmän edustajana, painopisteenä Motocross-liiga.
Kilpailuissa lajiryhmän jäsenen tehtävänä on auttaa kilpailijoita, kilpailun johtoa, valvojaa ja tuomaristoa sääntötulkinnoissa ja linjauksissa, sekä tietenkin tuoda kentällä Suomen Moottoriliittoa esille.

Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut aktiivisesti mukana monessa Moottoriliiton hallituksen työryhmässä. Olen turvallisuustyöryhmän ja sääntötyöryhmän puheenjohtaja, lisäksi olen jäsenenä Mottityöryhmässä, talousvaliokunnassa, työvaliokunnassa, valmennustyöryhmässä sekä sopimustyöryhmässä.

Paljon on viimeisen kahden vuoden aikana hallituksessa saatu hyviä asioita aikaiseksi ja paljon on liiton ja hallituksen toimintatapoja kehitetty, mutta vielä on todella paljon tehtävää edessä.

Kaksi vuotta sitten tein vaalilupauksen, jossa lupasin tutustua kaikkiin Moottoriliiton alaisiin lajeihin seuraavan kahden vuoden aikana, valitettavasti en tässä tavoitteessa ihan onnistunut. Ensimmäisen vuoden aikana kävin tutustumassa kymmeneen eri lajiin ja toisen vuoden aikana seitsemään eri lajiin. Vielä on neljätoista lajia tutustumatta, näihin kaikkiin pyrin tutustumaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Jouni Seppänen 

Syntynyt 8.5.1959 Forssa
Rakennusmestari ja yrittäjä. Toimin rautatierakennusprojekteissa valvojana ja valvonnan projektipäällikkönä.

Oma kilpaurani alkoi 1985 maaratakisoissa Haapajärvellä. Jääspeedwayn pariin vaihdoin 1986. Viimeisen kilpailuni ajoin 2014 Berliinissä Saksan jääspeedwayn mestaruus finaalissa. Tuohon kolmenkymmenen vuoden kilpailu-uraan mahtuu useita kansainvälisiä kilpailuja ja SML:n edustustehtäviä PM ja MM tasolla. Jääspeedwayn Suomen mestaruus hopeaa voitin 2010. Nykyisin ulkoilutan kesäisin classic TT-pyörääni.

Kilpailu-uran ohella olin mukana SML:n ratalajiryhmässä vastuualueena maarata ja jääspeedway. Samalla toimin joukkuejohtajana maaradan ja jääspeedwayn MM-joukkueessa vuoteen 2015 asti. Olin myös kilpailunjohtajana Forssan MM-maaratakisoissa vuosina 2010 - 2015.

Vuonna 2015 minut nimitettiin FIM jääspeedwayn MM-sarjan kilpailukoordinaattoriksi. Tuossa toimessa olin vuoteen 2019, jolloin minut valittiin FIM:n ratalajikomission jäseneksi. Komission jäsenyyteni ohella toimin jääspeedwayn ja maaradan MM-kilpailujen Juryn puheenjohtajana.

Suomen Moottoriliiton hallituksen jäsen on ollut vuodesta 2011.

Vahvuuteni hallitustyöskentelyssä ovat pitkä kokemukseni kilpailijana, sekä kilpailujen järjestäjänä. Minulla on myös hyvät kansainväliset yhteydet. Myös jäsenyydestä FIM:in ratalajien komissiossa on hyötyä monessa suhteessa.

Vaikka tulenkin ratalajien parista, sykkii sydämeni kaikille moottoripyörä kilpalajeille ja harrastustoiminnalle. Tallissani on ollut moottoripyöriä vuodesta 1976 ja moottoripyörät ovat suuri osa jokapäiväistä elämääni.