Liittokokous 2024

Liittokokouksen työjärjestys ja liitteet. 

Julkaistu 18.4.2024:

Moottoriliiton liittokokous 2024 työjärjestys

Liite 1 Vuosikertomus 2023   

Liite 2 Esitys SML:n ry-säännöiksi  

Liite 3 Karkkilan Moottorikerho ry:n asiaesitys  

Liite 4 Hyvinkään Moottorikerho ry:n asiaesitys

Liittokokouskutsu
SML Liittokokouskutsu 2024 Julkaistu 27.3.2024

SML_Liittokokous_valtakirja_2024

Suomen Moottoriliitto ry:n liittokokous järjestetään Suomen Moottoriliiton sääntöjen mukaisesti huhti-toukokuun aikana. Kokouksen esityksiin liittyvät päivämäärät on hyvä huomioida ajoissa ja tällä sivulla julkaistaan ajankohtaista tietoa vuoden 2024 liittokokouksen asia- ja henkilöesitysten ajankohdista. Kaikki asiaesitykset ja henkilöesitykset toimitetaan jäsenkerhon vahvistamana Moottoriliiton toimiston osoitteeseen office@moottoriliitto.fi.

Lisätietoja liittokokoukseen ja Suomen Moottoriliiton sääntöihin liittyen on saatavilla SML:n toimistolta osoitteesta office@moottoriliitto.fi.
SML:n ry-säännöt

Liittokokous 2024 järjestetään 5.5.2024

Moottoriliiton liittokokous 2024 järjestetään 5.5.2024 Helsingissä. Kokouspaikkana toimii Kuutio Auditorio Haagassa. Kuutio Auditorion osoite on Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki.

Muistutuksena liittokokouksen tärkeistä päivämääristä seuraavaa:

Edustuskelpoisuus: 
Jäsenyhdistys, joka on tammikuun 31. päivään mennessä suorittanut kaikki maksut edelliseltä tilikaudelta, on oikeus lähettää liittokokoukseen enintään kaksi edustajaa.

Esitykset:
Asiat, jotka liiton jäsenyhdistys haluaa käsiteltäväksi liittokokouksessa, on pitänyt esittää kirjallisesti liiton hallitukselle ennen helmikuun 1. päivää. (office@moottoriliitto.fi )

Henkilöesitykset:
Henkilöistä, joita jäsenyhdistys haluaa esittää liiton hallitukseen, tulee tehdä kirjallinen esitys ja näiltä esitetyiltä henkilöiltä tulee saada kirjallinen suostumus. Esitykset tulee toimittaa Suomen Moottoriliittoon ennen maaliskuun 1. päivää. (office@moottoriliitto.fi).

Erovuoroiset:

Puheenjohtaja

Erkki Heikkinen, Vantaan Moottorikerho ry


2. varapuheenjohtaja

Outi Kalliomäki, Hämeen Moottorikerho ry


Erovuorossa olevat hallituksen jäsenet:

Lainkari Jukka, Lapin Moottorikelkkailijat ry

Kakko Jorma, Kangasalan Moottorikerho ry

Kyllästinen Jonna, Keski-Suomen Moottorikerho ry

Solja Martti, Imatran Moottorikerho ry

Komulainen Kristiina , Vantaan Moottorikerho ry

Kapanen Tomi, Konneveden Moottorikerho/UA ry

 

Jäsenyhdistysten henkilöesitykset vuoden 2024 liittokokoukseen, päivitetty 28.2.2024


Jäsenyhdistysten esitykset SML:n puheenjohtajaksi

Erkki Heikkinen, Vantaan Moottorikerho ry
 

Jäsenyhdistysten esitykset 2. varapuheenjohtajaksi

Outi Kalliomäki, Hämeen Moottorikerho ry
 

Jäsenkerhojen esitykset hallituksen jäseniksi (lista päivittyy. Viimeinen päivä esitysten jättämiseksi on 29.2.2024)

Vuoden 2024 liittokokouksessa on jaossa kuusi (2) kahden vuoden hallituspaikkaa ja yksi (1) yhden vuoden hallituspaikka.

Tomi Kapanen, Konneveden MK /UA

Jukka Lainkari, Lapin Moottorikelkkailijat ry

Timo Pohjola, Ring Race Club ry

Niko Tynnilä, Espoon Moottorikerho ry

Markku Nissinen, Ylä-Savon Moottorikerho ry

Jonna Kyllästinen, Keski-Suomen Moottorikerho ry

Jarkko Nikkinen, Kiteen Moottoripyöräklubi ry

Juuso Pulliainen, Vantaan Moottorikerho ry

Marjaana Pakkanen, Imatran Moottorikerho ry

Jani Anttila, West Coast Racing Club ry

 

Ehdokkaiden esittelyt

Esittelyt julkaistu toimitus järjestyksessä

Jani Anttila

Moottoripyöräharrastukseni alkoi vuonna 1987 Turun Artukaisissa, Motocross-koulussa. Tuolloin kuusivuotiaana se kipinä kaksipyöräisiin sitten tarttui. Sen jälkeen kaksipyöräisillä moottoriajoneuvoilla onkin tullut kokeiltua vähän kaikkea. Viimeiset vajaa parikymmentä vuotta on taittunut Circuit Racingin parissa kuljettajana, toimitsijana, kilpailunjohtajana, kisajärjestäjänä, lajiryhmässä sekä ennen kaikkea järjestöaktiivina. Kilpamoottoriurheilun lähes jokaisesta roolista kerätty kokemus on antanut laajaa perspektiiviä varsinkin ratamoottoripyöräilyn nykytilasta. Mutta ei se näkemys siihen yhteen lajiin rajoitu.

Moottoriurheilun ulkopuolella (ja välillä sen parissakin) minulla on kaksi täysi-ikäistä lasta ja työskentelen IT-alalla. Työssäni vastaan kansainvälisestä tiimistä, valmistavan teollisuuden yrityksessä. Vastuullani on oman osa-alueeni sopimusten sisällöstä neuvotteleminen ja siksi kommunikoin eri toimittajien kanssa ympäri Eurooppaa. Usein kerronkin, että puhun työkseni, sen verran omaa ääntä tulee työpäivän aikana käytettyä.

Hiljaa sivussa istuminen ei ole koskaan ollut minun juttuni ja jo nuorena opin sen, että se "joku" jonka pitäisi tehdä asioiden eteen jotain, löytyy helpoiten sieltä peilistä. Näen että suomalainen moottoripyöräurheilu elää murrosvaiheessa ja että uuden kehittäminen on minulle se luontainen olotila. Minulle on tässä vuosien saatossa kertynyt kokemusta niin sääntötyöskentelystä kuin lajikehityksestä ja yksi parhaita puoliani onkin se, että osaan hahmottaa asiakokonaisuuksia niiden osista riippumatta. Kehitys vaatii yleensä yhteistyötä sekä erilaisten näkökulmien huomioon ottamista ja siinä minulla riittää kokemusta niin työelämästä kuin harrastuksista.

Morottakaa kun tulen vastaan.

Jani ”Jallu” Anttila

West Coast Racing Club ry

 

Jarkko Nikkinen

Olen 55-vuotias, Kiteen moottoripyöräklubin eli MC Kiteen motoristi Parikkalasta ja työskentelen nykyään logistiikkatyöntekijänä. Olen ollut intohimoinen moottoripyöräiljä jo nuoresta iästä asti. Esikuvanani on toiminut jo yli 40 vuoden ajan Mauno Suni Mäntsälän moottorikerhosta. Minä harrastan tällä hetkellä vaimoni kanssa matkamoottoripyöräilyä.

Kaikkimuotoinen moottoripyöräurheilu on minulle todella tärkeää, joten haluaisin olla kehittämässä kaikkia lajeja eteenpäin. Tavoitteeni olisi kehittää SML:n alaista kisoista helposti lähestyttäviä ja kilpailurakenteeltaan yksinkertaisia tapahtumia, johon kaikki halukkaat pääsisivät mukaan. Aion myös olla kehittämässä SML:n ja moottorikerhojen välistä yhteistyötä kilpailujen järjestämisessä. Minulla on kokemusta johtavana toimitsijana mm. Enduron SM-kisoista ja CC-kisoista sekä ratatuomarina Imatran ajoista.

- Jarkko Nikkinen, MC Kitee

jakke.nikkinen@gmail.com

0456437277

 

Jonna Kyllästinen

Olen Jyväskylästä lähtöisin, nykyisin Jämsässä asuva 43 – vuotias nainen. Työskentelen siivousalalla työnjohtajana. Moottoriurheilu on aina näytellyt perheessämme isoa roolia isäni, Kari Huuskosen, myötä. Isäni oli koko elämänsä erittäin innokas moottoriurheiluharrastaja ja koska hän omisti suuren osan vapaa-ajastaan moottoriurheilulle, se tempaisi koko perheen mukaan harrastukseen. Molemmat veljeni, Jussi ja Joonas, ovat ajaneet kilpaa monissa lajeissa ja toimineet myöskin toimitsijoina kilpailuissa. Itse lähdin harrastukseen mukaan teini-ikäisenä, kun isäni pyysi minua johtamaansa rallitiimiin tiedottajaksi. Sittemmin kokemusta on kertynyt erilaisista toimitsijatehtävistä niin moottoripyöräilyn kuin rallinkin parista. Pääpaino on ollut Circuit racingissä, jossa olen ollut järjestämässä kilpailuja ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja jonka lajiryhmässä olin jäsenenä neljä vuotta. Myös Jäärata, Supermoto ja Snowcross kilpailuja olen ollut johtamassa. Tuomariston jäsenenä Endurokin on tullut lajina tutuksi, mutta enemmän sitä olen seuraillut katsomon puolelta.

Seuratoiminnassa olin hyvinkin aktiivisesti mukana, kunnes jäin äitiyslomalle esikoista odottaessa myös harrastustoiminnasta. Nyt kun lapsia on jo kaksi, joista nuorempi 3 - vuotias, olen palaillut aktiivisemmin harrastusteni pariin. Olen kuusi vuotta ollut Suomen Moottoriliiton hallituksessa jäsenenä ja hallitustyö on ollut erittäin mielekästä ja mielenkiintoista. Olen mukana Moottoriliiton Naiskomissiossa ja toimin myös Circuit Racingin ja jääradan lajikummina hallituksessa.

Jatkaisin mielelläni hallituksen jäsenenä, koska tuntuu että työ muutoksen ja nykyaikaistumisen eteen on pahasti kesken. Olin tekemässä uutta strategiaa alkuun työryhmän puheenjohtajana. Aika hitaasti olemme osanneet uudistua ja muuttua ajan mukana. Tätä työtä on mielestäni äärimmäisen tarpeellista jatkaa, se on suorastaan elinehto Moottoriliiton tulevaisuutta ajatellen. Uutta kipinää muutokselle on tuonut viestinnän työryhmä ja viestintävastaavan palkkaus toimistolle. Toivon voivani olla osa muutosta, haluan olla konkreettisesti mukana muutoksen tekemisessä ja varmistamassa seuraavan sadan vuoden tien Moottoriliiton kunniakkaalle taipaleelle. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat avainasemassa tässä muutoksessa ja niitä haluan edelleen olla edistämässä.

 

Marjaana Pakkanen

Olen 55-vuotias Marjaana ”Mari” Pakkanen Imatralta. Imatralle palasin 15 vuoden Kanta-Hämeessä asumisen jälkeen.

Moottoripyörien ja moottoriurheilun parissa olen ollut jo pienestä pitäen. Isäni toimi aktiivijäsenenä Imatran Moottorikerhossa ja isän apulaisena olin mukana Imatranajojen järjestelyissä alakouluikäisestä lähtien. Aloitin erilaisissa siivoustehtävissä ja kun opin englantia, olin apuna esimerkiksi katsastuksen paperitöissä. Kilpailunsihteerin ja kilpailunjohtajan tehtävissä sekä tuomariston jäsenenä olen toiminut Motocross-, Road Racing/Circuit Racing- ja Supermoto kilpailuissa.

Seura- ja järjestötoiminta on vienyt minua mukaan myös kunnallispolitiikkaan, ja Hämeessä asuessani olin mukana kotikuntani lautakuntatyöskentelyssä. Tällä hetkellä kuntapolitiikka on jäänyt ja mukavaa tekemistä riittää Imatran Moottorikerhon puheenjohtajan tehtävässä. Mieheni on entinen RR-kuljettaja ja yhteisenä mielenkiinnon kohteena meillä on CR-junioreiden auttaminen. Tytär on jo täysi-ikäinen ja asuu omassa kodissaan.

Työskentelin pitkään matkatoimistossa, ja opintojen jälkeen 2010 siirryin mielenterveys- ja päihdetyön kautta apuvälinesuunnittelun tuotepäälliköksi ja nykyisin työskentelen Etelä-Karjalan hyvinvointialueella työllisyyspalveluiden työkykytiimissä. Olen koulutukseltani sosionomi AMK ja saanut työni puolesta kokemusta esihenkilötehtävistä, projektityöskentelystä, vaikeiden asioiden työstämisestä ja puheeksi otosta.

Olen mieleltäni kehittäjä ja hallituksen jäsenenä haluaisin olla mukana lisäämässä avoimuutta ja yhteistyötä eri lajiryhmien välillä myös jäsenkerhojen suuntaan. Erityisesti junioritoiminta ja sen kehittäminen ovat lähellä sydäntäni. Olen huolestunut harrastajien määrän laskusta ja etenkin Circuit Racingin kilpailijamäärien vähentymisestä. Junioritoiminnassa eri lajiryhmien välisen yhteistyön lisääminen on tärkeää. Yleinen taloudellinen tilanne näkyy myös yhteistyökumppaneita etsiessä ja siksi kerhoille uusien jäsenten hankinta ja olemassa olevien aktivoiminen on tärkeää ja tässä kohtaa tarvitaan myös Suomen Moottoriliiton kanssa yhteiset askelmerkit.

Arvostan keskustelevaa ilmapiiriä, ideointiin kannustavaa toimintaa, mahdollisimman avointa päätöksentekoa ja tasa-arvoisuutta myös eri lajien arvostuksen osalta. Koen olevani helposti

lähestyttävä, ripeä ja iloinen jalat maassa-tyyppi, joka uskaltaa myös aukaista suunsa ja viedä yhteisiä asioita eteenpäin.

Terveisin, Marjaana Pakkanen

Imatran Moottorikerho ry

 

Markku Nissinen

Olen Markku Nissinen, moottoriurheiluaktiivi Vieremältä, Ylä-Savosta. Perheeseeni kuuluvat vaimo Hilkka ja aikuiset moottoriurheilua harrastavat pojat Mikko ja Pekka. Kotikerho on ollut vuodesta 1974 alkaen Ylä-Savon Moottorikerho. Olen kerhon varapuheenjohtaja ja motocrossjaoksen vetäjä.

Tutuksi ovat tulleet myös moottorikelkkalajit, erityisesti Snowcross. Motocrossia olen harrastanut koko ikäni, kilpailijana, huoltajana, mekaanikkona ja nykyään myös kilpailunjohtajana, kilpailujen valvojana ja tuomariston jäsenenä. Minulla on A-toimitsijalisenssi. Kokemusta on myös kertynyt kansainvälisissä kilpailuissa toimiessani tuomarina Snowcrossin MM osakilpailuissa ja myös MXGP motocrossin kilpailuissa Suomessa, sekä mekaanikkona MM ja EM motocross kilpailuissa Euroopassa ja Suomessa.

Olen kiinnostunut toimimaan Moottoriliiton hallituksen jäsenenä kahden välivuoden jälkeen. Kerhojen välistä yhteistyötä teemme jo nyt. Alueellinen valmennustoiminta, moottoriurheilun turvallisuus ja vastuullisuus vaativat edelleen kehittämistä SML:n strategian mukaan.

 

Juhapekka (Juuso) Pulliainen

Olen 54-vuotias espoolainen perheen isä ja aktiivinen motocrossin harrastaja. Moottoriurheilu on tullut minulle tutuksi nuoruus vuosilta, jolloin harrastin ja kilpailin motocrossissa niin Suomessa kuin kansainvälisissä kilpailuissa.

Motocross vei minut Australiaan kokeilemaan siipiäni ammattikuljettajan. Aktiivi ajamisen jälkeen tein pitkän uran jääkiekon parissa.

Moottoriurheilu tapahtumat ovat tulleet tutuksi VGN tapahtuman ja Ruotsin GGN tapahtuman sekä Vantaan MXGP järjestäjänä sekä Nordic Sport & Event AB osakkaana. Olen myös toiminut 137 Motorsportin Team Managerina / varainhankkijana sekä kaksi kautta Otto Racing Teamin vetäjänä.

Olen toiminut myös VMK:n hallituksessa moottorikerhotoiminnassa.

Tällä hetkellä toimin maajohtajana maailman suurimman alkolukkojen ja alkometrien valmistajan Smart Strart LLC:n Euroopan tuotemerkin Dignitan palveluksessa. Rakastan haasteellisia työtehtäviä ja toimintaympäristöjä, joissa tarvitaan muutosjohtamista ja uusia innovatiivisia ratkaisuja. Tietoni olen päivittänyt Aalto yliopistossa MBA 2014 vuosikurssilla.

Moottoriurheilu on muuttunut kokokansan lajista suurennuslasin alla tarkkailtavaksi lajiksi, joka ei tässä uudessa ympäristössä ole vielä löytänyt asemaansa.

Voidaan yleisesti todeta, että moottoriurheilu on saanut epäekologisen imagon ja sitä yleisesti pidetään kalliina ja erittäin paljon aikaa vievänä harrastuksena.

Maailmalta löytyy onnistuneita esimerkkejä eri laji ryhmistä, kuinka yleistä suhtautumista edellä mainituissa haasteissa voidaan muuttaa myönteisempään ja enemmän yhteisöllisempään suuntaan. Tämä muutos prosessi minua henkilökohtaisesti kiinnostaisi saattaa käyntiin Moottoriliiton hallituksessa.

Terveisin

Juuso Pulliainen

 

Timo Pohjola

Vanhempi asiantuntija, Ring Race Club ry

koulutus: Helsingin Kauppakorkeakoulu

kielitaito:suomi,ruotsi,englanti,saksa

Olen toiminut mm. seuraavissa tehtävissä: SML:n hallituksen jäsen ja RR-lajipäällikkö, perustajajäsen SRRA ry, RRC ry, FIM:n kouluttaja,tuomaristonjäsen arvokilpailuissa, MM-kilpailunjohtaja, asiamies Teuvo Länsivuori Pro Finlandia ja OKM Urheilijaeläke

Tavoitteeni SML:ssa: parantaa liiton taloutta julkisen rahoituksen avulla (Hanke- ja Erityisrahoitus), lajien näkyvyys mediassa, tapahtumien ja lajien markkinoinnin kehittäminen, nuorisourheilun edistäminen, osallistumisen helpottaminen. 

 

Jukka Lainkari

Olen Jukka Lainkari, 63 v. moottoripyörä ja -kelkkamies Rovaniemeltä. Edustan Lapin Moottorikelkkailijat ry:tä. Moottoripyörät ovat kuuluneet perheemme ”geeniperimään” ja sainkin isoisältäni ensimmäisen pyörän jo vuonna 1971. TT, motocross ja trial kiinnostivat jo tuolloin mutta pohjoisen olosuhteet ohjasivat kuitenkin motocrossin pariin. Se olikin loistava pohja, kun päätin siirtyä kilpailemaan moottorikelkka crossissa. Olinkin yksi aikakauteni menestyneimpiä kelkkacrossi kuskeista. Sain tilaisuuden myös osallistua moottorikelkka-jääspeedway kisoihin, joista ikimuistoisin kilpailu ajettiin Assenissa 1979.

Nykyisin olen keskittynyt edistämään moottoripyörä- ja kelkkamatkailua sekä yhdistämään harrastemotoristien osallistamista kilpailutoimintaan. Olen mukana luomassa sekä kelkkailuun että matkamoottoripyöräilyyn räätälöityjä turvallisuuskoulutuksia. Työni kansainvälisen lappilaisen matkailuyrityksen palveluksessa antaa minulle mainion näkökulman matkailukelkkailun kehittämiseen. Tulevaisuuden sportti tarvitsee tekijöitä, yleisöä sekä innokkaita vanhempia. Tämä on yksi tärkeimmistä päämääristä, jonka eteen olen halukas työskentelemään SML:n hallituksen jäsenenä.

Luottamustehtäväni moottoriurheilussa:

SML: hallituksen jäsen, kansainvälisen työryhmän pj., non sport työryhmän pj., moottorikelkkamatkailuryhmän jäsen, moottorikelkkailu lajikummi.

FIM Europe: CTL komission jäsen, snowmobile coordinator

Snowmobile Guide Association Finland: puheenjohtaja

Jukka Lainkari, Lapin Moottorikelkkailijat ry

0400-221 736

tazzamies@gmail.com

 

Niko Tynnilä

Hei,

Olen Niko Tynnilä Espoon Moottorikerhosta.

51v. vuoden iässä olen kerinnyt touhuamaan jo kaikenlaista. Yrittäjänä reilut 20 vuotta ovat opettaneet, että vain tekemällä saa jotain aikaan.

Olen ollut koko ikäni moottoripyörien kanssa tekemisissä ja ala kiinnostaa minua paljon. Ensimmäisen moottoripyöräni sain 6v. ikäisenä ja tällä hetkellä ajan motocrossia veteraaniluokassa, sekä classic pyörillä classic-luokissa.

Olen toiminut oman motocross-harrastuksen ohella Espoon Moottorikerhon aktiivina niin hallitustoiminnassa, kuin juniorien valmennuksessa jo parin kymmenen vuoden ajan.

Starttasimme viime vuonna EMK-HMK-VMK seurayhteistyön. Yhteistyön tuloksena käynnistimme viime kesänä kolmen seuran junioreille suunnatun ajo- koulun Vantaan Lavangossa Circulation Circuitilla.

Suuren suosion saanut jokoulu jatkuu myös tänä kesänä.

Mielestäni aktiivinen seurayhteistyö on erittäin tärkeää, että saamme pidettyä rakkaan lajimme elinvoimaisena.

Minut tunnetaan lähes lapsenomaisesta innosta tarttua uusiin haasteisiin, yhtenä esimerkkinä hyppääminen sivuvaunumotocrossin ”purkkiorjaksi” aikuisiällä. Asetimme vuonna 2019 tavoitteeksemme voittaa lajin Suomen mestaruus ja se toteutui 2020.

Toivon tulevani valituksi SML-hallitukseen. Koen pystyväni antamaan lajille osaamistani ja hyödyntämään laajaa yrityspuolen kontaktiverkkoani moottoriur- heilun hyväksi. Nähdään kesällä Suomen radoilla ja nautitaan hienosta lajista.

Vauhdikkain terveisin,

Niko Tynnilä 0400850121

niko.tynnila@gmail.com