Motocross Junior MM -tiedote kilpailuun aikoville kuljettajille

24.1.2022

Motocrossin Junior MM -kilpailu ajetaan Vantaalla 27.-28.8.2022. Kilpailussa ajetaan kolmessa eri luokassa. 65cc -luokkaan voivat osallistua 10-12 -vuotiaat, 85cc -luokkaan 12-14 -vuotiaat ja 125cc -luokkaan 13-17 -vuotiaat kuljettajat. Huomioitavaa on ikärajojen määrittely MM-kilpailussa poikkeavasti Suomen säännöistä alaikärajan osalta siten, että osallistumisoikeus alkaa syntymäpäivästä, kun on täyttänyt alaikärajan. Yläikäraja määräytyy, kuten Suomessakin, eli sen vuoden lopussa, kun täyttää yläikärajan.

Kilpailuun voidaan valita 7 Suomalaista kuljettajaa jokaiseen luokkaan. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy 23.-24.7 ajettavan MX-liigakilpailun jälkeisellä viikolla, joten viimeistään silloin tehdään myös kuljettajavalinnat.

SML järjestää valmennusleirejä kevään ja kesän aikana kilpailuun osallistuville. Leirit ovat tukitoimi kilpailuun osallistuville, mutta niihin ei ole edellytys osallistua, vaan valinnat perustuvat kilpailuissa menestymiseen.

Leiritystoiminnan avaa talviajopäivä Vantaan Lavangossa lauantaina 12.2. Ajopäivä on tarkoitettu kaikille Junior MM -kilpailuun aikoville. Päivän aikana on vapaata ajoa, jaetaan tietoa kilpailusta, tulevista leireistä ja osallistujat voivat esittää kysymyksiä kilpailuun ja valmistautumiseen liittyen, eli avataan valmennusprojekti kohti Junior MM -kilpailuja.

Junior MM-kilpailuun aikovien pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksensa kilpailuun 4.2.2022 mennessä osoitteessa https://www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/mx-junior-mm/  ja samalla, osallistuuko ensimmäiseen ajopäivään.