Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa

7.4.2020

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Voimme silti liikkua monilla eri tavoilla ja jakaa sen somessa muiden kanssa!

Epävarmuus ja muutokset haastavat meidät erityisellä, uudenlaisella tavalla. Vaikeina aikoina liikkuminen ja ulkoilu voivat olla tärkeä voimavara keholle ja mielelle myös kotioloissa. Unelmien liikuntapäivä saa tänä vuonna uuden muodon. Se toteutetaan sosiaalisen median kampanjana siten, että ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat erilaisissa olosuhteissa, esim. kotioloissa tai ulkoillen (mikäli tilanne sen sallii).

Valtion liikuntahallinto on haastanut osana 100-vuotisjuhlavuottaan kaikki sidosryhmänsä – ministeriöt, kunnat, järjestöt ja yritykset – toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää tänä vuonna ”Maksa mitä haluat”-konseptilla. Koronaviruspandemian takia myös ”Maksa mitä haluat” -haaste siirtyy. Haaste on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna Unelmien liikuntapäivänä.

Vuoden teema ”kaveri mukaan” toteutuu tänä vuonna siten, että ihmiset voivat kannustaa kavereitaan liikkumaan samaan aikaan ja myös samassa kotitaloudessa asuvat voivat liikkua yhdessä. Vaikka fyysinen yhdessäolo ei ole mahdollista, yhteisöllisyyden tunne on. Sen merkitys on nyt suurempi kuin koskaan. Jaetaan liikuntahetkemme muille, jotta jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon, innostua muiden esimerkeistä ja kokeilla uusia liikkumisen muotoja virtuaalisesti. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten asettamien linjausten mukaisesti. 

Laitetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan 10.5. vastuullisesti

Ihmisten liikkuminen tulee näkyväksi Unelmien liikuntapäivänä 10.5. somessa. Liikuntatoimijat ja osallistujat voivat jakaa liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä – hieno mahdollisuus kannustaa äitikin liikkumaan! Jos sunnuntai 10.5. ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi pitää jo loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Kannustetaan ihmisiä aktiivisesti jo ennen tapahtumapäivää jakamaan vinkkejä ja videoita somessa ja haastamaan muita mukaan.

Unelmien liikuntapäivän kotisivuilla oleva karttapalvelu on suljettu ja sivusto on päivitetty uusien ohjeiden mukaiseksi. Somekanavien lisäksi Unelmienliikuntapaiva.fi -sivusto toimii alustana liikuntavinkeille, treenivideoille ja -alustoille. Näitä toimijat voivat lähettää nettilinkkeinä ulp@olympiakomitea.fi sähköpostiin. Näin voimme tarjota kotipesän sisällöille ja mahdollistaa osallistumisen myös niille, joita somekanavat eivät tavoita. 

Viestithän muutoksista omille sidosryhmillesi jakamalla Olympiakomitean nettisivuilla julkaistua uutista omilla saatteillasi ja kohderyhmälle sopivin nostoin. Unelmienliikuntapaiva.fi -sivuston materiaalit on päivitetty ja kaikkien käytettävissä.

Pahoittelemme kaikille muutoksista johtuvaa vaivaa. Kanavoidaan yhteishenki tänä vuonna uudella tavalla ja pidetään koko Suomi liikkeessä – yhdessä. Muistetaan, että rajoitusten vuoksi toteuttamatta jäävät unelmat voi hyödyntää ensi vuonna, jolloin toivottavasti jälleen vain oma mielikuvitus on rajana.  

Lisätietoa löydät unelmienliikuntapaiva.fi.

#unelmienliikuntapäivä