SML:n MX -lajiryhmä tiedottaa 10.11.2021

10.11.2021

Lajiryhmä

Suomen Moottoriliiton hallitus on vahvistanut lajipäällikön 8.11 antaman esityksen uuden lajiryhmän jäsenistä. Motocrossin lajiryhmän muodostavat:

Jussi Sajo, lajipäällikkö
Jussi Nikkilä
Marko Korpela
Timo Karttiala (SV)
Mika Luopa (Quad)

2022 säännöt

Kauden 2022 laji- ja luokkakohtaiset säännöt tulee toimittaa Moottoriliiton työvaliokunnalle vahvistettavaksi 15.11 mennessä. Sääntötyö on edelleen kesken, mutta edellisen lajiryhmän antamiin esityksiin mm. MXJ luokan lopetuksesta ja sulauttamisesta MX2-luokan kanssa ei ole tulossa muutoksia. Myös MX2-luokan yläikäraja (23 vuotta) tulee voimaan kaudella 2022. Tämän lisäksi, MX125-luokkaan tullaan asettamaan yläikäraja 18 vuotta.

MX50/MX65/MX85 runkoja ja takahaarukoita koskevat säännöt tullaan yhtenäistämään FIM/FIM Europe käytäntöjen ja sääntöjen kanssa. On hyvin todennäköistä, että tämä sääntötyö ei ennätä valmiiksi ennen tuota 15.11 takarajaa, mutta nämä tullaan lisäämään, kunhan asia saadaan selvitettyä ja kirjattua.

2022 Kilpailut

Kilpailukalenteria koskeva työ on myös aloitettu. Kilpailukalenterin laadinta on haastavaa, sillä jo pelkästään Suomessa ajettavien arvokilpailujen määrä tulee ensi vuonna olemaan poikkeuksellisen suuri. Tavoitteena on kuitenkin, että niin MX-Liigassa kuin SM-sarjassa tullaan ajamaan kuusi (6) osakilpailua. Kilpailut pyritään sovittamaan samaan aikaikkunaan kuin kaudella 2021: aloitetaan viikko vapun jälkeen ja lopetetaan syyskuun lopussa. Ikkunaa voidaan kuitenkin joutua venyttämään ja jo tässä vaiheessa alkaa olla selvää, että viime kaudelta tuttua kaavaa, missä osakilpailut vuorottelivat sarjojen välillä, ei pystytä kaudella 2022 toteuttamaan.

Lajiryhmä on jo saanut muutamia kilpailuhakemuksia ensi kauden osalta. Moottoriliiton nettisivujen lomakkeella aiemmin ollut maininta, että kilpailuja voi hakea vasta syksyn lajipäivän jälkeen, on poistettu. Eli jos seura/kerho on valmis hakemaan kilpailuja jo nyt, näin voi tehdä. Vaikka seura/kerho ei olisi tässä vaiheessa vielä valmis kilpailuja hakemaan, lajiryhmän toiveena olisi kuitenkin saada tieto halukkuudesta mahdollisimman pian sähköpostilla mx.lajiryhma@moottoriliitto.fi

Kilpailut tulee hakea 15.12.2021 mennessä.
 

Lähitulevaisuus ja tärkeät päivämäärät

15.11.2021: säännöt vahvistettavaksi

Viikko 48: lajipäivä (tarkempi ajankohta vahvistetaan viimeistään viikolla 46)

15.12.2021: 2022 kilpailujen haku päättyy

Liiga-gaala: avoin


SML MX-lajiryhmä